Een Zee van Liefde: gratis kleuterboek voor queer families

“Dit boek laat kinderen zien dat ieder gezin speciaal is”

11 oktober 2022, Winq redactie, 2 minuten

Kinderboeken waarin kinderen van regenbooggezinnen centraal staan, die zijn er nog niet veel. Daarom maakte een groep lhbtq ouders Een Zee van Liefde, een kleuterboek voor queer families, dat je gratis kunt downloaden.

In Een Zee van Liefde volgenwe het verhaal van dolfijn Flips eerste schooldag. Daar wordt hij gevraagd iets bijzonders over zijn familie te vertellen, maar hij kan niets bijzonders bedenken. Hij heeft twee moeders, maar dat is voor hem de normaalste zaak van de wereld. Daarom gaat hij bij zijn klasgenootjes te rade.  

 

Een Zee van Liefde omslag

Van queer ouders, voor queer ouders

Een Zee van Liefde is bedacht door Rose Ellen Dix en Rosie Laughton, twee Britse influencers die op het punt staan samen moeders te worden. De tekst is vertaald in het Nederlands door Vincent Steijger, die al jarenlang vertaler is voor Fiverr, een online marktplaats voor freelancers. “Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.”

In het kader van Pride hebben LHBTQ'ers van Fiverr, en hun vrienden, dit boekje ontwikkeld. “We hebben geluisterd naar wat de gemeenschap nodig heeft en dragen zo bij aan betere acceptatie en bewustwording”, zegt Liron Smadja, marketingdirecteur bij Fiverr, die zelf met zijn echtgenoot twee kinderen heeft.

Heel gewoon

Sara Coster van Stichting Meer dan Gewenst, die zich inzet voor roze ouderschap in Nederland, is blij met Een Zee van Liefde. “Er zijn nog steeds niet veel voorleesboekjes waarin andere gezinsvormen voorkomen. Het mooie van dit boekje is dat er verschillende gezinsvormen als heel gewoon worden neergezet. Dat is ook precies zoals kinderen het zelf ervaren en zoals je zou willen dat anderen het ook zien.” 

Het boekje Een Zee van Liefde is vanaf nu gratis te downloaden via www.fiverr.com

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau