Alle vier de Old Gays hadden in hun jongere jaren graag gezien dat er ook gay brandweermannen op tv te zien waren, maar in de tijd dat Bill, Jessay, Robert en Mick opgroeiden, werd dat domweg voor onmogelijk gehouden.

Diverse cast

Vooral de laatste vijftien jaar is daar verandering in gekomen. Steeds meer films en series hebben een diverse cast en er is aandacht voor thema’s die draaien om lhbtq-personages.

De Amerikaanse zender HBO Max is in de VS het meest vooruitstrevend. De Old Gays krijgen fragmenten te zien uit Genera+ion, een serie over queer scholieren, met in een van de hoofdrollen Chester, een jongen die zich hult in regenboogkleuren. Jessay roept meteen: “Ik hou niet van regenboogkleuren”, terwijl Robert zegt: “Zelf zou ik nooit zoiets aantrekken, maar Chester heeft wel lef.”

Te jong om te stemmen

In de serie zijn de getoonde jongeren behoorlijk openhartig. Waarop Bill zegt: “Ze zijn te jong om te stemmen maar ze hebben het wel al over fisten?” De conclusie van Jessay: “Ik had zo vrij willen zijn als de jongeren op die highschool.”

Afijn, hier de video, waarin de heren van de ene verbazing in de andere vallen. “Is dit echt allemaal op tv te zien?”