Primeur!

Eerste gaykoppel met dochter in Amerikaanse Sesamstraat

Leestijd: < 1 min

Voor het eerst duikt er in de Amerikaanse versie van Sesamstraat een gezin op met twee vaders. Hiermee staan de makers van het kinderprogramma stil bij Pride-maand en noemen dit ‘een belangrijke mijlpaal’. Of het gezin een blijvertje is? Dat zal blijken in de komende afleveringen.

Terwijl Sesamstraat in Nederland al jaren op apegapen ligt, is de Amerikaanse versie onverminderd populair onder kinderen. Voor het eerst is er nu een gezin te zien dat bestaat uit twee vaders en hun dochter.

In de Pride-maand is te zien dat de bewoners van Sesame Street familiedag vieren. Het menselijke personage Nina stelt daarin haar poppenvrienden Elmo en Abby voor aan haar broer en zwager, die een stel zijn en samen een dochter hebben, Mia genaamd.

Liefde is liefde

Alan Muraoka is acteur in Sesame Street en tevens coregisseur van deze aflevering. In een bericht op Facebook noemt hij de kennismaking met het regenbooggezin ‘een belangrijke mijlpaal’. Daarnaast laat hij weten: “Liefde is liefde. We zijn zo blij dat we dit speciale gezin aan onze Sesame-familie mogen toevoegen. Iedereen een fijne Pride gewenst!”

Die woorden duiden er dus inderdaad op dat Mia en haar vaders een blijvertje zijn.

Bron: AD

Powered by Labrador CMS