Video: ‘The world’s gayest boyband’ doet mee aan America’s Got Talent

Briljante bandnaam: The Other Direction

Leestijd: < 1 min

Toen ze twaalf waren, bedachten vijf jongens dat ze een boyband zouden beginnen als ze 21 jaar zijn. Nu is het zover, en ze presenteren zich in America’s Got Talent als ‘the world’s gayest boyband’. Met een briljant gekozen naam, bovendien: The Other Direction. Hier de beelden!

Alweer zestien seizoenen gaat America’s Got Talent mee. Het gebeurt niet meer zo vaak dat een video wereldwijde aandacht krijgt, maar nu is het weer eens zover. Het gaat om een boyband met een fantastische naam, The Other Direction. Ze noemen zichzelf ‘the world’s gayest boyband’ en hebben net als destijds de Village People vijf archetypes verzonnen.

Geschiedenis

The Other Direction kent bovendien een leuke geschiedenis. Ze ontmoetten elkaar toen ze rond hun twaalfde levensjaar bij een koor zongen en samen op kamp gingen. Tijdens dat kamp kwamen ze alle vijf voor elkaar uit de kast. Ze sloten een pact: op hun 21e zouden ze weer samenkomen om een boyband te beginnen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ze noemen zichzelf nu Alex the Jock, Norm the Cowboy, Jason the Party Boy, Greg the Mama Bear en Devin the Fashionista. In de onderstaande video is zonder introductie meteen te zien wie wie is.

Zeldzame aanmoediging

Het immer kritische opperjurylid Simon Cowell gaf ze voorafgaand aan het optreden een zeldzame aanmoediging: “Ik hoop dat dit heel goed zal gaan, veel succes!” De vijf zongen het zelfgeschreven lied ‘Girl, You’re the Best’. Na afloop was de jury, die verder bestaat uit Howie Mandel, Sofia Vergara en Heidi Klum, het roerend met elkaar eens: dit was leuk.

Simon Cowell gaf ze na afloop nog een compliment. Hij vond het lied erg grappig en goed geschreven. “Ik heb zoveel boybands auditie zien doen en veel daarvan waren verschrikkelijk. Dit was anders. Ik denk dat jullie heel erg slim zijn.”

Wat vind jij van ‘Girl, You’re the Best’?

Powered by Labrador CMS