De mannen van Måneskin zoenen met elkaar als statement tegen homofobie in Polen

Tijdens optreden 'I Wanna Be Your Slave'

29 juni 2021, Winq redactie, 2 minuten

Zanger Damiano David en gitarist Thomas Raggi hebben tijdens een optreden in Polen een statement gemaakt tegen de toenemende homofobie in dat land. Ze zoenden elkaar vol op de mond tijdens het lied ‘I Wanna Be Your Slave’. Op Instagram plaatsten ze vervolgens een pleidooi voor gelijke rechten voor de lhbtq-gemeenschap.

Måneskin won een dikke maand geleden met ‘Zitti e Buoni’ het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Vrij vertaald betekent de titel ‘Hou je kop en gedraag je’. Dat laatste deden zanger Damiano David en gitarist Thomas Raggi juist niet tijdens hun optreden in het Poolse Sopot, waar afgelopen weekend het Polsat SuperHit Festival plaatsvond.

Lees ook

Video: Nikkie Tutorials doet de make-up van Måneskin-zanger Damiano

Hot op Instagram: Eurovisie-zanger Damiano David van Måneskin

Gelijke rechten 

Terwijl Måneskin het lied ‘I Wanna Be Your Slave’ speelde, besloten Damiano en Thomas elkaar te zoenen om een statement te maken tegen de toenemende homofobie in Polen.

Een video van de zoen publiceerden ze op Instagram, met daarbij de tekst: “Gelijke rechten voor de lhbtq-gemeenschap. Wij vinden dat iedereen dit moet kunnen doen zonder bang te zijn. We willen dat iedereen volledig vrij is om te doen wat de fuck ze willen doen. Dank jullie wel, Polen, liefde is nooit verkeerd.”

Het was het eerste optreden van Måneskin in Polen, waar zo’n negentig zogeheten ‘lhbt-vrije zones’ zijn opgericht.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau