Tijdens de uitreiking van de BET Awards bracht rapper Lil Nas X een eerbetoon aan Michael Jackson. Hij trad op in een outfit die deed denken aan die van Michael in de video van ‘Remember the Time’. Terwijl hij zijn lied ‘Montero (Call Me By Your Name)’ liet horen, omhelsde hij een van zijn mannelijke dansers en gaf hem gepassioneerd een zoen.

Homofobe haters

Niet iedereen was hiervan gecharmeerd, sterker nog: Lil Nas X werd aan de schandpaal genageld op Twitter en andere social media-kanalen. Aan alle homofobe haters laat de rapper nu weten dat het hem niets kan schelen. Hij blijft gewoon doorgaan met zichzelf zijn, ook al voelen anderen zich er ongemakkelijk bij.

Hij schrijft: “Jullie hebben vooral veel hekel aan jezelf. Jullie doen je stinkende best om hetero’s naar de mond te praten. Jullie voelen je ongemakkelijk bij mij omdat jullie bang zijn dat andere mensen zich ongemakkelijk voelen als je zou zeggen dat je mij oké vindt. Werk aan jezelf. Ik hou van wie ik ben en wat ik ook besluit te doen.”

Onzeker

Aan iemand die Lil Nas X verweet dat hij zo onzeker is over zijn seksualiteit dat hij overcompenseert door op een podium te willen zoenen, schrijft hij: “Ik ben inderdaad heel onzeker over mijn seksualiteit en ik heb nog een lange weg te gaan om mezelf volledig te accepteren. Wanneer de maatschappij je heeft geleerd dat je jezelf je hele leven moet haten, vergt dat een hoop werk om die ballast van je af te werpen. Daarom wil ik dit juist allemaal doen.”

Tot slot bedankte Lil Nas X alle fans voor de liefde die ze hem geven. Want daar draait het allemaal om, tenslotte. Hieronder het optreden tijdens de BET Awards, gevolgd door de mooiste foto’s van Lil Nas X.