Ken Felts woont in de Amerikaanse stad Denver. Een paar jaar geleden kreeg hij de diagnose kanker en daarom besloot hij zijn memoires te schrijven. En zo kwam het dat hij moest terugdenken aan een man van wie hij hield, lang voordat hij in 1963 trouwde met zijn vrouw. Hij vernietigde alle herinneringen aan de man, Philip genaamd, op één foto na.

Open kaart

Toen hij zijn herinneringen deelde met zijn dochter, voelde hij dat het eindelijk tijd was om open kaart te spelen voor zijn beste vrienden. Hij plaatste een bericht op Facebook, waarvan hij dacht alleen die vrienden het konden zien. In plaats daarvan bleek hij het bericht voor iedereen zichtbaar te hebben gemaakt.

Ken wist niet wat hem overkwam, want hij werd overladen met positieve reacties. Het was een bevrijdend moment voor hem, vertelt Ken aan CBS Denver. “Ik hoefde niet langer over mijn schouder te kijken of me zorgen te maken of iemand zich afvraagt of ik gay ben of niet.”

Hier ben ik

In de zomer van 2020 was Ken van plan om voor het eerst Pride te vieren, maar corona gooide roet in het eten. Nu is het alsnog zover, en Ken is er voor het eerst bij als ‘trotse homoman’. Hij staat er bovendien niet alleen voor, want sinds kort heeft hij een relatie met een man.

Hij moedigt nu andere mensen aan die voor dezelfde keuze staan om te kiezen voor zichzelf. “De wereld is vol liefde. Mensen zullen je de kans geven om uit de kast te komen en te zeggen: hier ben ik.”