Moeder hangt regenboogvlag op in conservatief dorpje en krijgt lieve brief

"Blij dat er iemand achter me staat"

Leestijd: < 1 min

Levi gaf zijn moeder een jaar geleden een Pride-vlag. Die hing zij dit jaar voor de tweede keer op tijdens de Pride-maand. Een paar dagen later vond ze een anonieme brief in haar bus, van een ‘jong lhbtq+-persoon’ die haar bedankte en schreef: “Ik ben blij dat er tenminste één iemand achter me staat in dit dorp.”

De moeder van Levi woont in het conservatieve Amerikaanse plaatsje Paris, in de staat Arkansas. Hij gaf zijn moeder vorig jaar een Progress Pride-vlag, zodat ze haar steun kon betuigen aan de Pride-maand die in de VS in juni wordt gehouden.

Ook dit jaar hing Levi’s moeder de vlag weer op. Ze is kennelijk de enige in Paris die dat doet, want na enkele dagen trof ze een hartverwarmend briefje aan in haar bus. Zoon Levi deelde dit op zijn Instagram-account. Een anoniem iemand die zichzelf een ‘jong lhbtq+-persoon’ noemt, schreef het volgende:

“Hallo, dit vind je misschien een beetje vreemd. Maar ik loop iedere dag langs uw huis en ik heb je vlag opgemerkt. Ik ben blij dat er tenminste één iemand is die achter me staat in dit kleine dorpje. “

Levi plaatste het briefje op Instagram met daarbij de tekst: “Dit is in Paris, Arkansas! Een overweldigend emotionele gedachte die laat zien dat Pride nog altijd heel belangrijk is.”

Niet verzonnen

Hij plaatste het briefje ook op Twitter, waar sommige mensen de echtheid van het briefje in twijfel trokken. Daarna plaatste hij nog een bericht waarin hij zei dat zijn moeder zoiets heus niet zou verzinnen. Er kwam ook een foto bij te staan van het huis van zijn moeder, waar een bord hangt met de tekst ‘Iedereen is welkom in ons huis’, met daarbij een regenboog.

Powered by Labrador CMS