Pelikanen zijn monogaam in een relatie met hun partner.  Wel kiezen de meeste pelikanen ieder broedseizoen een nieuwe partner. Doorgaans kiest een mannetje een vrouwtje, maar Pepe en Enrique vormen al meer dan achttien jaar een mannetjespelikanenkoppel. Tijdens het paarseizoen zoeken ze elkaar elk jaar weer op, wat ook al zo bijzonder is.

Permanente opvang

Hannah McDougall is communicatiemanager bij Pelican Harbor, het opvangcentrum dat de pelikanen onderdak biedt. Pepe en Enrique kunnen niet meer vliegen en daarom verblijven ze permanent in de opvang. Aan LGBT Nation vertelt zij dat ze een nest hebben gebouwd. Aangezien de heren pelikaan niet zelf voor een ei kunnen zorgen, hebben de verzorgers een nepei in hun nest gelegd.

In het verleden hebben Enrique en Pepe zich regelmatig ontfermd over jonge pelikanen die het opvangcentrum werden binnengebracht. Pelikanen kunnen dertig jaar worden, dus ze gaan samen nog een mooie toekomst tegemoet.

Adoptie

Nu wil het geval dat Pepe en Enrique beschikbaar zijn voor een ceremoniële adoptie. De vogels blijven in Florida, maar voor 300 dollar kun je de pelikanen een jaar lang ondersteunen in ruil voor een speciaal adoptiecertificaat en een reeks aan foto’s. Ook kun je de love birds observeren als ze in hun liefdesnestje zitten.