Nu op Picl: Petite Fille, over Sasha die een meisje mag zijn

Leestijd: < 1 min

Deze zomer kleurt het online filmplatform Picl weer roze. Iedere week verschijnt er een film met een lhbtq-gerelateerd thema. Petite Fille is de eerste. Te zien is hoe een jong meisje en haar omgeving worstelen met haar identiteit. Bekijk hier de trailer, of ga meteen naar Picl om de film te bekijken.

Petite Fille gaat over de zevenjarige Sasha, die er al zolang ze zich kan herinneren van droomt een meisje te mogen zijn. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij, maar haar omgeving kan het allemaal niet bijhouden.

Voor Sasha is het soms lastig te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Zo moet ze op school jongenskleren dragen, terwijl ze op balletles helemaal zichzelf mag zijn.

Ontroerend portret

Regisseur Sébastien Lifshitz schetst een ontroerend portret met warm gefilmde scènes. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit.

Zo krijg je met Petite Fille een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender.

Grand Prix

De documentaire werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent. Petite Fille is vanaf nu tot en met 18 oktober te zien op Picl, voor € 8,50. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS