Absolutely fabulous

Zes queer fotografen delen hun visie op de regenboogfles van Absolut

26 juli 2021, Winq redactie, 2 minuten

Vodkamerk Absolut ondersteunt met de omzet van hun speciale regenboogfles de Gilbert Baker Foundation. Die zet daarmee het werk voort van wijlen activist Gilbert Baker, geestelijk vader van de regenboogvlag. Winq vroeg zes queer fotografen aan de hand van de fles hun visie op de lhbtq-gemeenschap te delen.

Absolut Martine Kamara
Beeld: Martine Tengbeh Kamara | Modellen: Sarafina Paulina Bonita (die/hun) & Venla Miila Kaarina (zij/haar)

Martine Tengbeh Kamara: “Pride betekent voor mij ‘joy’, het kunnen en mogen vieren van liefde, wie of waar je ook bent. Sarafina (links, die/hun) en Miila (rechts, zij/haar) zijn een koppel uit Rotterdam. Deze passievolle zoen naast de Erasmusbrug symboliseert voor mij de trots om verliefd te zijn. Opdat elke queer persoon die mag voelen – zowel tijdens Pride Month als daarbuiten.” 

Absolut Joel Quayson
Beeld: Joel Quayson & Hêja | MUA: Anh Thu Pham | Styling x Fashion: Yamuna Forzani

Joel Quayson: “Deze foto geeft weer hoe ik mezelf zie wanneer ik pride vier – iets wat je natuurlijk iedere dag zou moeten doen. Pride draait om jezelf zijn. Ik zie er natuurlijk niet zo uit als op deze foto, maar dit is hoe ik mij voel en identificeer.”

Absolut Rob Jacobs
Beeld: Rob Jacobs | Locatie: Ferry Rotterdam | Model: Licka Lolly (zij/haar)

Rob Jacobs: “Drag als kunstvorm is op zichzelf een vorm van rebellie. Drag performers hadden een essentiële rol bij de Stonewall rellen, die het begin betekenden van de moderne pride beweging.”

Absolut Bete van Meeuwen
Beeld: Bete van Meeuwen | Locatie: Club NYX | Modellen: Tessel ten Zweege en Alec Brandon Mateo Rodriguez

Bete van Meeuwen: “Het is tijd dat we het bestaan van biseksualiteit erkennen, aangezien onze seksualiteit vaak niet wordt erkend en we zelfs binnen onze eigen community niet zichtbaar zijn. Biseksualiteit kán een fase zijn, maar voor de meesten van ons is het voor heel ons leven.” 

Absolut Gilles Tytgat
Beeld & balloon art: Gilles Tytgat (hij/hem)

Gilles Tytgat: “Zowel de regenboogvlag als het portret van Gilbert Baker heb ik met ballonnen gereconstrueerd. Met de vele ballonnen die je ziet tijdens pride-evenementen vieren we in mijn ogen enerzijds de reeds behaalde gelijke rechten, anderzijds demonstreren we ermee tegen discriminatie.”

Absolut Dario & Misja
Beeld: Dario & Misja | Locatie: Prik Amsterdam | Model & styling: Joa Hitpass (hij/zij/hen) | MUAH: Tineke van der Donk

Dario & Misja: “De regenboogvlag van Gilbert Baker is voor ons een alomvattend symbool van hoop. Dit beeld is onze versie van een wapenschild. ‘Illustrare foccvm’ is zelfverzonnen Latijn en betekent ‘lighten the fuck up’. Daarmee richten we ons tot tegenstanders van de lhbtq-gemeenschap.”

Geen 18, geen alcohol

Hoofdbeeld: Rob Jacobs

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau