“M’n huid voelt nu zó zacht aan!”

Armen krijgt zijn eerste schoonheidsbehandeling

13 juli 2021, Martijn Tulp, 3 minuten

Je huid is je grootste orgaan en verdient dus extra goede verzorging. Mariëlle, huidcoach bij hannah neemt bebaarde Winq-lezer Armen (30) eens goed onder handen. Bekijk de video hieronder.

Het is voor Armen de eerste keer dat hij bij een huidcoach komt. “Ik was nooit zo met mijn huid bezig en gebruik pas sinds kort – op advies van mijn vriend – een dagcrème.”

Vochtige streken

Huidcoach Mariëlle begint met een huidmeting. “Die zegt iets over hoe intact je huid is en hoe goed je huid beschermd is. In de zomer is je huid van zichzelf al redelijk vochtig, ook als je niet zweet. Het warme weer maakt de talg die je huid produceert iets vloeibaarder, waardoor je huid wat vetter aan kan voelen. De zuurgraad zegt veel over wat er op je huid leeft: hoe zuurder je huid, hoe minder graag bacteriën zich er willen nestelen.” Armen slaagt met vlag en wimpel voor de huidmeting.

Olie vs. olie

Vervolgens reinigt Mariëlle Armens huid met olie. “Dat klinkt misschien gek, maar olie lost olie op. Dat is extra fijn wanneer je een baard hebt, omdat je de huid onder je baard niet met tissues of wattenschijfjes kunt bereiken.” Dan volgt de Prepare Potion, een lotion waar melkzuur in zit. Armen krijgt een enzympeeling, waarbij een dun laagje dode hoorncellen verwijderd wordt. “Dit zorgt ervoor dat je huid meer gaat stralen en dat crèmes makkelijker worden opgenomen”, legt Mariëlle uit.

hannah armen spray

Eigen baard is goud waard

Armen heeft een vrij stevige baard. “Die moet je af en toe goed wassen met shampoo. Door baardgroei – of je je baard nu laat staan of niet – is de doorbloeding in dat gebied extra goed en veroudert de huid minder snel.” Mooi meegenomen! De hals en borstkas van Armen worden gescrubd. Mariëlle: “Dat is een gebied dat meestal wordt overgeslagen, terwijl het vaak zichtbaar is wanneer je een T-shirt of V-hals draagt.” 

Hydratatie & herstel

Na een bindweefselmassage om de doorbloeding te stimuleren en Cleansing Clay, een reinigend ‘detoxmasker’ dat de huid zuivert, wordt de huid van Armen nog extra gehydrateerd met Cell Active, een doorbloedingsverhogende crème en Vitamin Complex, een intensief vochtherstellende gezichtsspray. Armens baard en vooral de huid eronder wordt behandeld met Skin Conditioner, een herstellend serum dat tevens het vetgehalte aanvult. Een beetje Oxys Genes rondom de ogen maakt zuurstof aan en voorkomt afbraak van elastine en collageen. 

“Door baardgroei is de doorbloeding in dat gebied extra goed en veroudert de huid minder snel.”

Soft focus

De behandeling wordt afgemaakt met Brilliant Touch. Dat geeft direct een soft focus-effect, voor een egale en gave huid. Nu is Armen – en vooral de huid in z’n gezicht – helemaal klaar voor een mooie zomer. Armen: “Ik had van tevoren geen verwachtingen, het is de eerste keer dat ik een gezichtsbehandeling kreeg. Het was echt geweldig. M’n huid voelt nu zó zacht aan. De massage was heel ontspannend. Ik weet zeker dat ik deze behandeling vaker wil, ik kan het iedereen aanraden.”

Wil je zelf, net als Armen, bij hannah in de watten gelegd worden, of thuis aan de slag met de producten van hannah? Kijk voor meer info op www.hannah.nl.

Beeld: Ilse Paulussen

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau