Nieuwe muziek: Troye Sivan huilt een zwembad vol tranen

Er is ook nieuw werk van Billie Eilish en Jennifer Lopez

Leestijd: < 1 min

Billie Eilish brengt deze week haar nieuwe video uit, net als Jennifer Lopez, Mykki Blanco en Agnes. Allemaal leuk en aardig, maar we zijn natuurlijk totaal verrückt van het feit dat David Hasselhoff weer een plaat heeft uitgebracht. En wat voor één! En dan hebben we ook nog een zwembad vol liefdesverdriet van Troye Sivan.

David Hasselhoff – ‘The Passenger’

Inmiddels is Knightrider- en Baywatch-acteur David Hasselhoff bijna net zo gerimpeld als Iggy Pop, die zijn single ‘The Passenger’ uitbracht in 1977, waarna het flopte en pas een succes werd in 1982. Vijf jaar later scoorde Siouxsie and the Banshees er opnieuw een hitje mee. Er zijn ook versies bekend van Debbie Harry, R.E.M., Michael Hutchence van INXS en Bauhaus, dus wat David Hasselhoff hieraan denkt toe te voegen met zijn cover? Geen idee. Het staat op het album Party Your Hasselhoff dat in september verschijnt.

Hanson – ‘Only Love’

Nog meer zangers uit de oude doos. De jongetjes van ‘Mmmbop’ zijn volwassen geworden, sterker nog: de oudste van de drie is de veertig inmiddels gepasseerd. Met z’n drieën hebben ze vijftien kinderen, wat op zich ruim voldoende is voor een nieuwe generatie Hanson-muziek. Maar tot dusver blijft het angstvallig stil en doen de vaders dus zelf nog maar een duit in het zakje.  

Agnes – ’24 Hours’

De Zweedse Agnes Carlsson scoorde in 2009 een hit in Nederland met ‘Release Me’. Nu is ze terug, met een cutting edge kapsel en een excentrieke outfit die doet denken aan Roísín Murphy toen ze nog bij Moloko zat en ‘Sing It Back’ zong. ’24 Hours’ is een geweldige discotrack die het verdient om een grote hit te worden.

Mykki Blanco & Blood Orange – ‘It’s Not My Choice’

Devonté Hynes, oftewel Blood Orange, regisseerde de video bij de track waaraan hij ook muzikaal heeft meegewerkt. Het is een funky zomerjam die je net als Mykki en Blood Orange liggend in het gras zou moeten ondergaan.

Suzan en Freek – ‘Onderweg Naar Later’

Eigenlijk heten Suzan en Freek verkeerd om. Het is immers ook Gert en Hermien, of Jan en Zwaan. Mouth & McNeil. Of wacht… Dan heten Saskia en Serge ook verkeerd om, net als Frank en Mirella. Elly en Rikkert. Sandra en Andres.

Alvaro Soler & Cali Y El Dandee – ‘Mañana’

De Duits-Spaanse Alvaro Soler bracht deze week zijn nieuwe album Magia uit. Dit is de tweede single van dat album, waaronder het volgende YouTube-commentaar is verschenen: “Ik versta er geen klap van maar Spaans is de mooiste taal ter wereld. God zegene de Spaanse mensen.”

Justin Bieber & The Kid Laroi – ‘Stay’

Fijne special effects, in de video van ‘Stay’. Fijne eighties-beat ook, die we eerder hoorden bij The Weeknd, Sia en Coldplay. Misschien moet iemand even een megamix maken van ‘Stay’, ‘Blinding Lights’, ‘Let’s Love’ en ‘Higher Power’.

Jennifer Lopez & Rauw Alejandro – ‘Cambia el Paso’

Bij JLo kun je eigenlijk alleen aan de muzikale trends horen uit welk jaar een single komt, want de afgelopen twintig jaar is ze er altijd precies hetzelfde uit blijven zien. Hier zingt ze samen met de Puerto Ricaanse Rauw Alejandro, op een reggaeton-ritme. Jennifer legt op dit moment de laatste hand aan haar negende studioalbum, haar eerste, volledig Spaanstalige album sinds 2007. 

Maluma – ‘Sobrio’

Met z’n blonde bloemkoolkrullen en in een witte wifebeater ziet Maluma er weer uit om door een ringetje te halen. ‘Sobrio’ is een gitaarballad waar na ongeveer een minuut een ritme aan wordt toegevoegd. In de video komt een stoet aan celebs voorbij: R&B-artiest Saweetie, socialite Scott Disick, P. Diddy’s zoon en artiest Quincy, Victoria’s Secret-model Shanina Shaik en model Iden.

Sylvie Kreusch – ‘Let It All Burn’

Als componist werkte Sylvie Kreutsch samen met modemerken als Prada, Ann Demeulemeester en Azzaro Couture. De video van haar single ‘Let It All Burn’ is gemaakt door Tom Eerebout en Sandra Amador, die eerder werkten met Lady Gaga. Het is een stijlvol en surrealistisch geheel geworden.

Billie Eilish – ‘NDA’

Hoe doeltreffend een simpele video kan zijn, bewijst Billie Eilish met ‘NDA’. Er is niet veel meer te zien dan een nachtelijke wandeling over een uitgestorven snelweg, terwijl er af en toe een auto langs zoeft. Waarna de boel uiteindelijk prachtig ontspoort.

BTS – ‘Permission to Dance’

De Zuid-Koreaanse boyband BTS verovert momenteel de wereld met Engelstalige muziek. Het levert nogal generieke liedjes op, maar ‘Permission to Dance’ is best aanstekelijk.

Omar Apollo – ‘Go Away’

Singer-songwriter Omar Apollo werkte samen met Carter Lang en Chromeo aan zijn nieuwe single ‘Go Away’. Eerder dit jaar bracht hij een hete saus uit op basis van een familierecept, ook leuk om te weten.

City Girls – ‘Twerkulator’

Missy Elliott regisseerde de video voor ‘Twerkulator’ en is zelf te horen in het intro. De City Girls dragen uitzinnige outfits waarin ze volledig opgaan in het roze decor. Al met al is het een kakelbont geheel en een lust voor het oog. En het oor krijgt ook wat, namelijk samples uit Afrika Bambaata's 'Planet Rock'.

Darin – ‘Can’t Stay Away’

Over uitzinnige outfits gesproken: kijk eens naar Darin? Wat een geweldige stijl heeft hij in de video van ‘Can’t Stay Away’. Het is ordinair en sexy tegelijk.

Big Red Machine & Taylor Swift – ‘Renegade’

Leuk dat Taylor Swift na country en pop steeds meer indie is gaan klinken. Big Red Machine is een gelegenheidsproject van Aaron Dessner van The National en Justin Vernon (Bon Iver). ‘Renegade’ had zo op de laatste twee albums van Swift gepast, Folklore en Evermore.

Susanna Hoffs – ‘Manic Monday’ en ‘Eternal Flame’

Voor CNN stoft Susanna Hoffs twee van haar grootste Bangles-hits af en giet ze in een symfonisch jasje. Leuk om de tracks, die ruim dertig jaar oud zijn, weer eens te horen, en nog live ook.

Troye Sivan – ‘Could Cry Just Thinking About You’

Liefdesverdriet leidt vaak tot mooie dingen. Dit is een breekbaar liedje rond dat thema. Troye heeft een video opgenomen in een zwembad. Vol tranen, of zoiets.

Powered by Labrador CMS