15 juli is het zover: de spin-off van American Horror Story gaat van start. Er is ook een tiende seizoen van de serie aangekondigd, maar dit is dus iets anders: elke aflevering draait telkens om een andere horrorlegende of –mythe. De centrale plaats is het huis uit het eerste seizoen van American Horror Story: Murder House.

Bekende namen

Veel details zijn er niet bekend over American Horror Stories, maar in de trailer komen enkele bekende AHS-gezichten voorbij. Matt Bomer speelt de helft van een gay koppel, Billie Lourd is ook weer van de partij. Danny Trejo is te zien als moordlustige Santa Claus, Kaia Gerber speelt een lesbische jonge vrouw en zo zijn er meer bekende namen.

De serie is gemaakt door Ryan Murphy, die vertelde dat de aangekondigde namen van acteurs die meedoen, 'nog niet eens de helft vormt van de complete line-up'. Dus wie weet kunnen we bekende AHS-gezichten als Angela Bassett, Adina Porter, Frances Conray, Kathy Bates, Sarah Paulson of misschien zelfs Jessica Lange nog verwachten.

Nog meer namen

De namen die naast het eerste rijtje hierboven zijn bevestigd: Charles Menton, Dyllón Burnside, Evan Peters, John Carroll Lynch, Kevin McHale, Madison Bailey, Merrin Dungey, Miss Benny, Naomi Grossman, Nico Greetham, Taissa Farmiga, Paris Jackson, Aaron Tveit, Amy Grabow, Ashley Martin Carter, Belissa Escobedo, Gavin Creel, Kyle Red Silverstein Quinn, Rhenzy Feliz, Sierra McCormick en Virginia Gardner.

Binnenkort wordt ook meer bekendgemaakt over het tiende seizoen van de reguliere American Horror Story-serie, dat de ondertitel ‘Double Feature’ heeft meegekregen.

Hier de trailer van American Horror Stories.