fake tattoo, button én sticker

Hivos komt opnieuw met 'Free to be me' pride-pakket

Laat zien: ik ben trots op wie ik ben!

14 juli 2021, Winq redactie, 3 minuten

Door de coronamaatregelen kan Pride Amsterdam ook dit jaar niet zo groots plaatsvinden als vóór 2020. Maar dat maakt het laten zien én vieren van diversiteit niet minder belangrijk. Met het Pride Pakket van Hivos kun je daaraan bijdragen.

Pride is een moment om diversiteit zichtbaar te maken. Om te vieren wie je bent en van wie je houdt. Toch is deze vrijheid allesbehalve vanzelfsprekend. Wereldwijd zien we hoe conservatieve krachten die vrijheid inperken. En in de landen waar Hivos werkt, komt discriminatie, geweld en uitsluiting van lhbtq-personen dagelijks op grote schaal voor.

Gabriela Melgar
Gabriela Melgar

Gabriela Melgar van Hivos in Guatemala zegt hierover: "Tijdens Pride omarmen we diversiteit, maar het is ook het moment om de strijd van activisten zichtbaar te maken. Ik woon in een gevaarlijke regio voor lhbtq-mensen. In Midden-Amerika en vooral in Guatemala wordt de gemeenschap dagelijks geconfronteerd met geweld." Afgelopen maand zijn er bijvoorbeeld in dat land twee transgender activisten om het leven gebracht.

"Ik wil vanuit mijn werk een bijdrage leveren om het bewustzijn hierover te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat niemand lastiggevallen, vervolgd of gediscrimineerd mag worden vanwege seksuele geaardheid of genderidentiteit. Alle mensen verdienen gelijke rechten." Hivos werkt wereldwijd samen met lokale organisaties en moedige activisten aan het vergroten van gelijkwaardigheid en inclusie.

Hivos Pride Pakket
Hivos Pride Pakket

Free to be me
Hivos heeft de handen ineengeslagen met kunstenaar, illustrator (ook voor Winq) en activist Sioejeng Tsao. Zij deelt de visie van Hivos en maakt zich hard voor gelijkheid en inclusie. "Pride betekent voor mij: gelijke kansen voor iedereen, durven jezelf te laten zien en trots zijn op wie je bent. Nooit vergeten wie ons vóór zijn geweest en ook nooit de zwarte queer & trans activisten vergeten die hebben gevochten voor de rechten die we vandaag hebben."

Sioejeng Tsao
Sioejeng Tsao

Speciaal voor Hivos ontwierp Sioejeng een Free to be me fake tattoo, button en sticker. Samen vormen ze het Hivos Pride Pakket waarmee iedereen kan laten zien: ik ben trots op wie ik ben!

Doe mee!
Wie in juli minimaal zes euro doneert aan het werk van Hivos, krijgt het Pride Pakket thuisgestuurd. Doneer je 10 euro of meer, dan krijg je een tweede pakketje erbij. Bijvoorbeeld om weg te geven aan een vriend, geliefde of aan een collega. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij om jouw pakketje voor pride in huis te hebben!

Doe mee met de actie, klik hier!

Met de steun aan deze actie werkt Hivos aan gelijke rechten en het versterken van de lhbtq-beweging in meer dan 25 landen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 109

Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer

Neem een abonnement

Geef cadeau