Mj Rodriguez is zeer in haar nopjes met de nominatie. “Ik voel me gezien”, zegt ze in een interview met AP News. “Ik voel nu meer geaccepteerd dan ooit. Ik moest ontzettend huilen toen ik het nieuws hoorde. Het waren tranen van geluk en blijdschap.”

Pose gaat over de ballroomcultuur in Brooklyn, New York en speelt zich af in de jaren tachtig en negentig. Mj Rodriguez is moeder van een gekozen familie en tevens verpleegkundige. De serie van Ryan Murphy kwam onlangs na drie seizoenen ten einde.

Billy Porter

Niet alleen Mj Rodriguez is genomineerd. Ook Billy Porter viel die eer ten deel voor zijn rol in Pose als Pray Tell, de spreekstalmeester tijdens de ballroom-avonden. Hij won in 2019 en 2020 ook al een Emmy.

De serie zelf is ook genomineerd in de categorie Beste Dramaserie.

Andere genomineerden

Andere lhbtq’s onder de genomineerden zijn RuPaul, voor zijn rol als presentator van een realityshow, namelijk RuPaul’s Drag Race. Samira Wiley, bekend van Orange is the New Black, kreeg een nominatie voor beste bijrol in een drama, The Handmaid’s Tale. Ook Saturday Night Live heeft drie lhbtq’s die zijn genomineerd: Bowen Yang, Kate McKinnon en Dan Levy. Tot slot noemen we Emma Corrin, die onlangs melde dat ze non-binair is, voor haar rol in The Crown.

Hier het overzicht met alle Emmy-nominaties.