Met de tournee rondom haar Madame X-album pakte Madonna alles nét even anders  aan. Geen enorme sporthallen of concertzalen, deze keer, maar intieme venues met een grootte van pakweg Carré in Amsterdam. Ook beperkte ze het aantal steden waar ze was te zien: in Europa waren dat alleen Londen, Lissabon en Parijs.

Beenblessure

Tijdens de Madame X-tour gebeurde het regelmatig dat Madonna op het laatste moment concerten moest cancelen vanwege gezondheidsproblemen. Ze had last van een beenblessure en zag zich genoodzaakt om af te zeggen. Op andere momenten kortte ze concerten fors in.

Dus voor de fans die erbij hadden kúnnen zijn of die de pech hadden een ingekorte show voorgeschoteld te krijgen is er nu goed nieuws: Madonna heeft een trailer gelanceerd voor de Madame X-tourregistratie.

Backstage beelden

Die registratie is geregisseerd door Ricardo Gomes en SKNX. Te zien zijn beelden uit Lissabon, aangevuld met nieuw geschoten materiaal. Ook zijn er backstage beelden te zien, waarin te zien is hoe Madonna worstelt met haar blessure.

Tijdens het concert zijn voornamelijk tracks van haar Madame X-album te horen en te zien, naast bekende hits als ‘Human Nature’, ‘Vogue’, ‘Frozen’ en ‘Like a Prayer’. De recensies waren positief. Rolling Stone merkte op dat Madonna zichzelf nooit herhaalt en dat ze ‘weirder’ wordt naarmate ze ouder wordt.

Paramount +

De concertregistratie van Madame X is op 8 oktober te zien via Paramount +, het nieuwe streamingplatform van ViacomCBS. Wanneer Paramount + hier gelanceerd zal worden, is nog niet bekend. Daarnaast zal de concertfilm te zien zijn via MTV, waarna ongetwijfeld een release op DVD zal volgen.

Van de tour zijn maar weinig beelden beschikbaar, want Madonna had een verbod afgekondigd voor mobiele telefoons. Hier de trailer!