Van 28 juli t/m 8 augustus organiseert Het Zuidelijk Toneel samen met de OBA, Theater van de Heelheid en Studio 52nd het Queer Theater Festival in het OBA Theater aan het Oosterdok in Amsterdam. Hiermee vieren ze de diversiteit aan talenten, stemmen en verhalen van zowel de artiesten als het publiek. Aan de hand van de voorstellingen maken de makers actuele en relevante maatschappelijke thema’s bespreekbaar. 

Casting ‘The Pass’

Vorig jaar oktober konden de lucky ones al genieten van deze moedige voorstelling over #MeToo en machtsmisbruik. Tijdens het Queer Theater Festival is Casting ‘The Pass’ terug van 4 t/m 7 augustus. Een jonge acteur doet auditie bij een ervaren castingdirector voor zijn droomrol en wordt langzaam meegezogen in een manipulatieve wereld van macht en onderwerping. 

Shirt uit Fahd!

Als vervolg op zijn succesvolle voorstelling Schijn uit 2014 komt Fahd Larhzaoui met Shirt uit Fahd! Een persoonlijke voorstelling die een paar jaar terug al te bewonderen was, en niet kan ontbreken tijdens het Queer Theater Festival. Het voelt goed om op een feest te zijn waar niemand een mening over je heeft, waardoor Fahd een totaal gevoel van vrijheid ervaart. Maar hoe ga je daarmee om? Waar liggen grenzen als alles grenzeloos is? Fahd geeft een inkijkje in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs.

Samenwerking

Het Queer Theater Festival is een samenwerking van Het Zuidelijk Toneel, de OBA, Theater van de Heelheid en Studio 52nd. De theaterpartners komen allen met eigen producties die aansluiten binnen het thema. Theater van de Heelheid brengt CHMSX Stories, een voorstelling over het taboeonderwerp ‘sex onder invloed van drugs’. Studio 52nd laat zien hoe het nu écht is om in Nederland jong en queer te zijn in de voorstelling Fok Me Hokje.

Alle voorstellingen vinden plaats in het OBA Theater aan het Oosterdok in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van OBA.

Coverbeeld: Bas de Brouwer