Queer Currents is partner van de Alliantie Zichtbaarheid & Pride, waaraan tal van organisaties zich hebben verbonden: Abou Nawas, Amsterdam Museum, Beards of Berlin, Black Pride, Colourful Pride, COC Amsterdam, Fite Qlub, LGBTQI+ Youth Performance Initiative, Papaya Kuir, Pride Photo, Queer is not a Manifesto, Sehaq, Stichting Art. 1/ IQMFF, Stichting Inclusief, Stichting Pera/ Pink Istanbul, Stichting OndersteBoven, Survibes, Transcreen, Transketeers & Trans United.

Dagelijks programma

Van 23 juli tot en met 8 augustus organiseert Queer Currents dagelijks een programma in Vondel CS, hun hoofdkwartier tijdens Pride Amsterdam. De agenda van Queer Currents leest een beetje als een puzzel: je moet even doorklikken voordat deze zijn geheimen prijsgeeft. We pikken er hier alvast vier onderdelen uit.

My Lockdown Life – Goran Turnsek – 23 juli, 17:00 uur

Verboden aan te raken. Tijdens de lockdown trok de Sloveense fotograaf Goran Turnsek erop uit om snapshots te maken van illegale huisfeestjes en andere corona-gerelateerde uitspattingen. Hij legt een link met de hiv- en aidscrisis in de jaren tachtig, toen veel homoseksuele mannen zich uit het openbare leven terugtrokken. Zijn expositie is te zien in Vondel CS.

Queering Amsterdam Noord – 25 juli, 10:00 uur

Cor Boots verzorgt verschillende fietstochten door de hoofdstad, waarbij hij wijst op onverwachte uitingen van diversiteit en zogeheten safe spaces. Op 25 juli is Amsterdam-Noord aan de beurt. De fietstocht duurt ongeveer twee uur en gaat van start om 10:00 uur, aan de voet van de trappen van Filmmuseum Eye.

Queer tour: Zijn Joden Wit? -  29 juli, 11:00 uur

Gideon Querido van Frank leidt een tour door het Joods Historisch Museum. De aanleiding is niet om vrolijk van te worden: het aantal antisemitische incidenten is tussen 2017 en 2019 gestegen met 126 procent. Terwijl er grote statements worden gemaakt tegen racisme en andere vormen van discriminatie, blijft iets dergelijks achterwege voor Joden. Is dat omdat Joden wit zijn, vragen Gideon Querido van Frank, Lievnath Faber en Anousha Nzume zich af.

Proud Aliens – 30 juli, 15:00 uur

Is het oké om een ​​trotse alien te zijn in een wereld waar iedereen zich wel eens vervreemd voelt? De LGBTQ+-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier voor i-psy-deelnemers heeft een utopische toekomst gecreëerd waarin verschil en diversiteit worden gevierd en erkend als mooi. Proud Aliens is de jaarlijkse tentoonstelling van i-psy Arts, Amsterdam, gemaakt in samenwerking met Framer Framed en Queer Currents. Dit jaar besloten de deelnemers aan het programma om zich te concentreren op de LGBTQ+-gemeenschap en maakten ze de werken in hun jaarlijkse tentoonstelling om de groep te ondersteunen.

Agenda en tickets

Dit is slechts een kleine greep uit het omvangrijke programma. De complete agenda en verkoop van tickets vind je op QueerCurrents.com

Hou voor updates ook de Facebookpagina van Queer Currents in de gaten.