Nieuwe muziek: Troye Sivan zingt in een gym vol mannen en de douchescène van Lil Nas X

Ook Lil Nas X gymt er op los

23 juli 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

“Hey stud, you got all the muscles and the features I want.” Dat zingt Troye Sivan in een gym vol gespierde hunks, met op zijn T-shirt de tekst ‘Don’t ruin my fantasy’. Ook Lil Nas X gymt er vrolijk op los in zijn nieuwe video. Verder is er nieuw werk van Camila Cabello, Prince, Leon Bridges en meer.

Troye Sivan – ‘Stud’

“Hey stud, you got all the muscles and the features I want.” Zo spreekt Troye Sivan de mannen toe die hij tegenkomt in een gym. Het is een live track die staat op de EP In A Dream, die begint als een low key sad song en eindigt als een upbeat bob.

Lil Nas X – ‘Industry Baby’

Grappig. Voor zijn vorige single bedacht rapper Lil Nas X een eigen Nike-schoen met daarin een druppel mensenbloed. Hij was alleen even vergeten Nike om toestemming te vragen en het schoenenmerk was not amused. Of deed alsof, want het leverde een bak aan publiciteit op. In zijn nieuwe video speelt Lil Nas X nu dat hij wordt opgepakt voor dit ‘vergrijp’. Maar zo te zien heeft hij het wel naar zijn zin, tussen al die mannen in de gevangenis.

Camila Cabello – ‘Don’t Go Yet’

Eerder scoorde Camila Cabello met de singles ‘Havana’ en ‘Senorita’, een duet met Shawn Mendes. Op haar nieuwe single is de Cubaanse drummer Pedrito Martinez te horen. Later dit jaar verschijnt het nieuwe album van Camila, Familia. En dan maakt Camila dit jaar ook nog eens haar filmdebuut, met de hoofdrol in het wereldberoemde sprookje Cinderella.

Leon Bridges – ‘Steam’

Vandaag verschijnt Gold-Diggers Sound, het derde studioalbum van Leon Bridges. De titel verwijst naar het hotel waarin Bridges woonde terwijl hij werkte aan het album. ‘Steam’ is alweer de derde single van dit album, met een ingetogen video.

Luke Hemmings – ‘Starting Line’

De zanger van 5 Seconds Of Summer brengt deze week zijn solosingle ‘Motion’ uit, een week nadat zijn vorige single ‘Starting Line is uitgekomen. En laat bij die laatste nou een heerlijke video zijn verschenen. Dus daarom laten we die hier alsnog zien.

LaBelinda – ‘Zaterdagnacht’

Tien jaar lang maakten LaBelinda en Jose feestmuziek als dragduo. Nu is er een solosingle verschenen van Labelinda. Het is een Nederlandstalige bewerking van ‘Saturday Nights’, waarmee Patricia Paay in 1981 een Top 40-hit scoorde. Het is een vrolijke discoplaat geworden met de beats van nu, met ritmes en geluiden die je mee terugnemen naar de jaren tachtig.

Prince – ‘Hot Summer’

‘Hot Summer’ klinkt rafelig en niet helemaal af, maar misschien is dat precies wat dit zomerse lied zo leuk maakt. Het stamt uit een jamsessie uit 2010 en staat op het album Welcome 2 America, dat eind juli uitkomt.

Anne-Marie & Little Mix – ‘Kiss My (Uh Oh)’

Wat, mag je nu ook al geen ‘ass’ meer zeggen? Het ‘Uh Oh’ dat hiernaar verwijst is tevens een referentie aan Lumidee en haar hit ‘Never Leave You’ uit 2003. Het thema van de video: een hen party die langzamerhand ontspoort.

Shakira – ‘Don’t Wait Up’

Laatst schreven we over Jennifer Lopez dat je eigenlijk alleen aan het muziekgenre kunt horen uit welk tijdperk haar muziek komt, want uiterlijk gezien verandert ze niet. Dat geldt ook voor Shakira, al is bij ‘Don’t Wait Up’ ook het genre niet helemaal duidelijk. Er zit house in, maar ook een retro orgeltje.

Miley Cyrus – ‘Plastic Hearts’

De titeltrack van Mileys laatste album doet denken aan Hall & Oates uit de jaren tachtig, net als de Anita-kuif op haar hoofd. Leuk zijn ook de scènes waarin ze Marilyn Monroe naspeelt.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau