Alle tien goed

Dit zijn ze: de 10 kandidaten van Drag Race Holland 2021!

Vanaf 6 augustus bij Videoland

27 juli 2021, Winq redactie, 3 minuten

Wie volgt Envy Peru op als winnaar van Drag Race Holland? Vandaag werden de tien kandidaten van het tweede seizoen bekendgemaakt. Heb je al een favoriet?

The Countess

(@thecountess.official)
Tom Haegens (hij/hem), 22, Amsterdam

The Countess is een ware klassieker. Ze is tijdloos en schakelt moeiteloos van modern en glamourous naar klassiek met een fetish randje. Haar grote droom is te flaneren over de runways tijdens fashionweek en te defileren in de mooiste couture. The Countess heeft een hart van goud, maar laat de kaviaar niet van haar toastje eten. Want hoe ze vorig seizoen nog de make-up van Fred deed, staat ze nu zelf in de startblokken in de race naar de kroon!

Drag Race Holland The Countess
The Countess
Lees ook

Interview

Envy Peru: “Mijn vader is supertrots op me”

Recap

Drag Race Holland aflevering 1: dit vonden we ervan

Achter de schermen

“De grootste uitdaging bij dit programma was de casting”

Ivy-Elyse Monroe

(@ivyelysemonroe)
RyanTino Troenokarso (hij/hem), 35, Amsterdam

Ivy-Elyse is één van de weinige Asian queens in de Nederlandse drag scene en is van Surinaams-Javaanse afkomst. Met haar heritage wilt ze een voorbeeld zijn voor Nederland en de Asian community. Ze is een waar podiumbeest met scherpe klauwen en geeft performances die je versteld doen staan. Samen met Drag Race Holland finalisten Envy Peru en Miss Abby OMG vormt zij de groep The Mermaids Mansion. Deze fishy queen gaat geen uitdaging uit de weg en gaat voor niets minder dan de winst!

Drag Race Holland Ivy-Elyse Monroe
Ivy-Elyse Monroe

Juicy Kutoure

(@juicykutoure)
Mishel Bronx (hij/hem), 24, Amsterdam

Met Juicy Kutoure verveel je je nooit! Ze is sappig, levendig en super pittig. Drag geeft haar de kracht om zichzelf te zijn en haar dromen waar te maken. Deze creatieve queen is van alle markten thuis en laat iedereen zien hoe je in het leven zou moeten staan. Met haar looks laat ze een volkse, sexy en eigenzinnige indruk achter, waar je alleen maar van kunt houden!

Drag Race Holland Juicy Kutoure
Juicy Kutoure
Lees ook

Meer dan 70 tips!

Het ultieme gay Netflix-overzicht

Het ultieme gay Videoland-overzicht

Alle films en series die je moet zien

Deze prachtige queer films vind je op Cinemember

Netflix uitgespeeld?

Binge watchers opgelet

Deze korte films kun je nu gratis bekijken

Keta Minaj

(@keta.minaj) 
Bobby Snijder (hij/hem),39, Amsterdam

Keta Minaj, aka The Dutchess, is performer in hart en nieren. Ze is Krachtig, Elegant, geTalenteerd en een klein beetje Achterlijk; een echte TRUT. Het is altijd feest met Keta. Ze neemt je mee in een waanzinnige trip, waarin ze je betovert met haar sexy moves, aanstekelijke energie en indrukwekkende outfits. Haar stijl is vooral conceptueel en ze transformeert zich naar de gelegenheid en gaat altijd voor het ‘wow-effect’! Met haar internationale allure behoort ze tot de top van de wereldwijde drag scene.  

Drag Race Holland Keta Minaj
Keta Minaj

Love Masisi

(@ilovemasisi) 
Pierre Alexandre (hen/hun),40, Amsterdam

Love Masisi komt uit Port-au-Prince, Haïti en kleedde zich al op erg jonge leeftijd in jurkjes. Hen heeft opgetreden op de grootste podia, evenementen en musicaltheaters ter wereld en won ooit een award voor beste billen ter wereld. Daarnaast was hen recentelijk te zien in de RTL-programma’s Make Up Your Mind & I Can See Your Voice waar hen liet zien ook nog eens over een prachtige stem te beschikken. 

Drag Race Holland Love Masisi
Love Masisi
Lees ook

Seks: Op avontuur in de bosjes

“Alles mag, als buitenstaanders er maar niet van kunnen meegenieten”

Column

Matthijs is niet vies van een potje rimmen

In memoriam

In memoriam: Jan Kuipers, ex-eigenaar gaysauna Thermos (1942 - 2021)

‘De eerste nacht na de operatie werd ik wakker en zat mijn hele bed onder het bloed.’

My Little Puny

(@my.little.puny) 
Boris Schreurs (hij/hem), 39, Amsterdam

Meet My Little Puny; een fierce performer die als nieuwe queen snel haar naam vestigde in de Amsterdamse drag scene. My Little Puny is een ode aan de vrouwelijkheid en zal nooit twee keer hetzelfde laten zien. Ze is niet in een hokje te stoppen en vindt dat er geen regels moeten zijn binnen drag. Ze ziet zichzelf dan ook als een ware concept queen, waarbij ze moeiteloos schakelt van genderfuck naar femme en everything in between! Met een achtergrond in theater en dans is zij daarom zeker one to watch!

Drag Race Holland My Little Puny
My Little Puny

ReggyB

(@missreggyb) 
Bram Louts (hij/hem), 25, Amsterdam

Bram wist van kleins af aan al wat hij wilde worden: entertainer. Wat dat precies inhield wist hij nog niet, tot hij Miss Abby OMG tegenkwam en Reggy B geboren was. Na één gastoptreden bij een show van haar is het heel snel gegaan en staat Bram als Reggy B in de schijnwerpers. Reggy is vals en heeft een grote mond, maar stiekem een klein hartje. Zij is het ultieme voorbeeld van een fierce baby queen met humor, geïnspireerd door de moderne popcultuur. Zij host het liefst een show waarbij het publiek de hele avond geëntertaind wordt; een ware performance queen!

Drag Race Holland ReggyB
ReggyB
Lees ook

Gay vaders

“In het weekend was ik gay, doordeweeks hetero”

Waarom ik als gay man twijfel over orgaandonatie

Het donordilemma

Column

Matthijs ging op date met een voetfetisjist

Hot op Instagram: Eurovisie-zanger Damiano David van Måneskin

Tabitha

(@tabitha020)
Edson de Randamie (hij/hem), Amsterdam

Tabitha is een ware legende in de drag scene. Een sexy en tikkeltje hoerige showqueen en een entertainer in hart en nieren. Ze is super camp, soms fishy of een clubkid. Tabitha staat bekend om haar directe humor en ze heeft het hart op haar tong, waardoor ze door iedereen geliefd is. Een graag geziene queen in het Amsterdamse nachtleven, waar ze ook een podium biedt voor beginnende queens. Naar eigen zeggen is ze allesbehalve een one trick pony en kan niet wachten om dat te laten zien aan de wereld. Tabitha gaat ons Tabitha 2.0 geven.

Drag Race Holland Tabitha
Tabitha

Vanessa van Cartier

(@vanessavancartier) 
Vanessa Crokaert (zij/haar), Zele (BE)/Rotterdam (NL)

De enige Vlaamse queen dit jaar, met Italiaanse roots, is Vanessa van Cartier. Internationaal heeft ze, naast België, Nederland en Europa, haar sporen verdiend in de drag scene door de winst te pakken als eerste post-op transgender binnen de Miss Continental verkiezing in Chicago. Maar Vanessa is vooral legendarisch vanwege haar prachtige lip syncs en haar gepolijste stijl van drag. Zij is de drag moeder van Envy Peru, winnares van seizoen 1, en ze vertegenwoordigt met trots de trans community waar ze nog steeds dagelijks voor vecht. Ze probeert altijd een verhaal te vertellen en een boodschap te delen. Deze queen verovert je hart!  

Drag Race Holland Vanessa van Cartier
Vanessa van Cartier

Vivaldi

(@houseofvivaldi)
Tim Loohuis (hij/zij/hun), 22, Enschede

Vivaldi is een ware artiest, weet alles van pruiken en make-up en dat is te zien. Ze transformeert van glamour naar spooky en dit doet ze moeiteloos. Door veel queens wordt ze gezien als een grote concurrent, waarvoor je moet oppassen. In seizoen 1 verzorgde Vivaldi de pruiken van Fred, maar dat is geen garantie voor succes. De strijd is begonnen en geen queen is veilig voor deze creatieve en kunstzinnige ‘hairqueen’.

Drag Race Holland Vivaldi
Vivaldi

Het tweede seizoen van Drag Race Holland, geproduceerd door Vincent TV, is vanaf vrijdag 6 augustus wekelijks exclusief te zien bij Videoland.

Beeld: Mark Engelen

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau