Tijdens het Rolling Loud Festival in Miami maakte rapper DaBaby afgelopen zondag een reeks nare opmerkingen over lhbtq’s en over mensen die leven met hiv en aids. Hij vroeg het publiek hun telefoon omhoog te houden als ze geen hiv, aids of andere seksueel overdraagbare aandoeningen hebben. Daarna volgde nog een opmerking gericht aan de mannen in het publiek: “Als je geen pikken pijpt op de parkeerplaats, laat dan je telefoon zien.”

Excuses

Twee dagen na het voorval maakte DaBaby zijn excuses op Twitter. Hij beweert nu dat zijn opmerkingen verkeerd zijn opgevat. Op Instagram had hij al geschreven dat de opmerkingen ‘alleen bestemd waren voor het publiek bij het festival’.

Geschokt

Dua Lipa had vorig jaar een grote hit met een remix van ‘Levitating’, waaraan DaBaby zijn medewerking verleende in de vorm van een gastrap. De zangeres zegt dat ze ‘verrast en geschokt’ is door de uitspraken. Ze neemt afstand van de rapper en schrijft: “Ik herken dit niet als de persoon met wie ik heb gewerkt. Ik weet dat mijn fans weten waar mijn hart ligt en dat ik 100% achter de lhbtq-gemeenschap sta. We moeten samen vechten tegen het stigma en de onwetendheid rond hiv en aids.”

Nieuwe versie

Dua Lipa en DaBaby volgen elkaar niet langer op social media. ‘Levitating’ kwam in de geremixte variant in oktober 2020 op nummer twee binnen in de Billboard Single Hot 100. 42 weken later staat het lied nog steeds in de lijst, en wel op nummer drie. Fans suggereren Dua Lipa een nieuwe versie op te nemen, maar dan met Lil Nas X.

Lil Nas X

En over Lil Nas X gesproken: nadat hij zijn homo-erotische video uitbracht voor de single ‘Industry Baby’, krijgt hij een lading homofobe bagger over zich heen. Hij reageert met de woorden: “Niemand zegt iets wanneer rappers hun hele muziekcatalogus wijden aan het feit met hoeveel vrouwen seks ze hebben gehad. Als ik iets doe wat ook maar nijgt naar homoseksualiteit, krijg ik te horen dat ik onverantwoordelijk ben en ervoor zorg dat meer mannen doodgaan aan aids. Jullie haten gay mensen en laten dat open en bloot merken.”