Nieuwe muziek: Madonna & Miley zingen ‘Like a Prayer’

Ava Max zingt 'Barbie Girl', maar net even anders

30 juli 2021, Winq redactie, 8 minuten

In een fraai knip- en plakwerkje lijkt het net of Madonna en Miley Cyrus samen ‘Like a Prayer’ zingen. Het is een mashup van twee optredens. Verder is er nieuw werk van James Blake, die een uiterst geestige video heeft gemaakt. The Voice of Holland-winnaar Dany presenteert zijn single ‘Fragile’ en Ava Max is ‘Not Your Barbie Girl’. Maar er is meer…

James Blake – ‘Say What You Will’

In zijn nieuwe video speelt James Blake een muurbloempje dat de loef wordt afgestoken door iemand die nét iets meer Grammy’s wint, die meer succes heeft bij de meisjes en volle zalen trekt. Telkens opnieuw krijgt James het lid op de neus (en als hij bij de pisbakken stiekem over het randje kijkt, raakt hij nog verder teleurgesteld in zichzelf). Die ander wordt heel geestig gespeeld door Finneas O’Connell, de broer van Billie Eilish.

Dany – ‘Fragile’

Na het winnen van The Voice of Holland seizoen 2020-21 en de release van Dany’s debuutsingle ‘Magical Powers’ sloeg de euforie die 2021 bracht om toen Dany’s vriend Azad overleed. Diens zelfverkozen einde geldt als ‘de donkerste periode ooit’ in het leven van Dany, die met zijn nieuwe single echter de kracht heeft gevonden om niet alleen door te gaan, maar ook aandacht te vragen voor mensen die met geestelijke problemen te kampen hebben.

“Zeker in deze tijd blijkt dat veel mensen worstelen met gevoelens van eenzaamheid, of andere mentale problemen. In een wereld waarin de focus lijkt te liggen op fysieke gezondheid en uiterlijk vertoon, is mentale gezondheid net zo belangrijk. Misschien wel belangrijker zelfs. Op een of andere manier lijkt er echter vooral in mijn generatie een taboe op te liggen. Ik hoop dat ik dat kan doorbreken met mijn muziek.”

Oscar and the Wolf – ‘Oliver’

Op een heerlijke eighties synthesizergolf dobbert deze zwoele zomersong voort. In de video danst, flirt en knuffelt zanger Max Colombie er lustig op los met zijn mannelijke love interest, die hem letterlijk versiert. Met schelpen.

Luke Hemmings – ‘Motion’

Vorige week schreven we al over ‘Motion’, maar toen had Luke Hemmings er nog geen video bij gemaakt. Nu wel, en het is een nogal vaag kunstwerkje geworden. Maar Luke is wederom een lust voor het oog, al moet je af en toe wel goed kijken.

Ava Max – ‘Not Your Barbie Girl’

“Not your Barbie girl, living in my own world. I’m not plastic, call me classic. You can’t touch me there, you can’t touch my body… Unless I say so.” De versie van Ava Max is van alle ironie gespeend, maar toch leuk om eens een omgekeerde versie van het bloedordinaire doch jolige ‘Barbie Girl’ te horen.

Debbie Gibson – ‘One Step Closer’

Eind jaren tachtig scoorde Debbie Gibson hits als ‘Foolish Beat’ en ‘Shake Your Love’, onschuldige tienerniemendalletjes. Ruim twintig jaar later brengt ze nog regelmatig muziek uit. Dit had zomaar een track van Kylie kunnen zijn.

Madonna & Miley – ‘Like a Prayer’

Wat heeft Madonna’s stem toch een mooie kleur, zeker als je die vergelijkt met het geschreeuw van Miley. Hoewel die laatste misschien een betere zangeres is, is doseren ook een vak. Dat gezegd hebbende: degene die Miley’s live-versie en die van Madonna aan elkaar heeft geknipt en geplakt, heeft er een fraai werkje van gemaakt.

Cobrah – ‘Good Puss’

Cobrah groeide op in de metal scene van Stockholm en maakt nu ‘bdsm’pop’. Vorig jaar werd ze genomineerd voor een Zweedse Grammy en Charli XCX is fan. ‘Good Puss’ is een beetje monotoon, maar er zit een vette bas in. Dus trek je hakken aan en dansen maar.

Dermot Kennedy – ‘Better Days’

In Nederland scoorde Dermot Kennedy een hit met ‘Power’. In de video van ‘Better Days’ wordt hij halfnaakt overvallen door een regenbui, maar hij zingt gewoon door over de betere dagen die er ongetwijfeld zullen komen.

Silk Sonic – ‘Skate’

Bruno Mars en Anderson .Paak hebben de stemmen ineengeslagen voor het gelegenheidsproject Silk Sonic. De muziek die ze maken is sensueel, funky, soulvol en als je er niet zo van houdt, aalglad.  In de video bespeelt Bruno de bongo’s. Lekkere seventies summer jam.

Billie Eilish – ‘Happier Than Ever’

Vandaag verscheen het tweede album van Billie Eilish. Van de titeltrack is nu een lyric video verschenen. Het is een lied alsof je een speeldoosje openklapt. Maar halverwege breekt het deksel eraf en scheurt een gitaar het lied aan stukken.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau