Winq ♥︎ High Studios

Zweten voor de regenboog

High Studios doneert omzet Pride-lessen aan Bob Angelo Fonds

02 augustus 2021, Winq redactie, 2 minuten

Tijdens de high-intensity Pride work-outs van High Studios werk je je in het zweet voor de lhbtq-gemeenschap. De volledige omzet van deze lessen gaat namelijk naar het Bob Angelo Fonds.

Sinds een paar jaar organiseert sportschool High Studios rond Pride Amsterdam speciale Pride classes. Dit jaar voerden ze voorafgaand gesprekken met hun queer bezoekers en trainers om samen tot een nieuwe invulling van deze lessen te komen. Uit die gesprekken kwam één ding duidelijk naar voren: voor de Nederlandse queergemeenschap valt nog een hoop winst te behalen. Daarom doneert de sportschool dit jaar de volledige omzet van hun Pride-lessen aan het Bob Angelo Fonds van COC Nederland. Die stichting richt zich op kleinschalige initiatieven gericht op ontmoeting en acceptatie van lhbtq personen.

High Studios Pride class 2018

Meer dan een feestje

“Pride is zoveel meer dan een viering”, aldus Thomas Higginson, trainer bij High Studios. “Pride is geschiedenis. We moeten blijven herinneren dat Pride begon als een protest tegen politiegeweld. Van buitenaf bezien kan Pride soms een groot feest lijken, maar het is zowel een viering als een gevecht. Pride zal pas niet meer nodig zijn wanneer iedereen gelijkwaardig behandeld wordt, wanneer ik en de rest van mijn community niet meer bang hoeven te zijn voor geweld, wanneer ik me niet meer ‘anders’ voel puur doordat ik gay ben.”

Donaties

De Pride classes van High Studios bestaan uit een 45 minuten durende High-Intensity Interval Training (HIIT) met een live dj. De work-outs worden gegeven door queer trainers en vinden plaats op 5 augustus om 19.00 uur bij alle drie de locaties van High Studios in Amsterdam. Rondom de Pride classes moedigt High Studios bezoekers ook aan een donatie te doen aan het Bob Angelo Fonds. Wie een duit in het zakje doet, maakt kans op een Pride-outfit van Björn Borg, ontworpen door Andreas Gran, die zelf ook onderdeel uitmaakt van de lhbtq-gemeenschap.

Meer info vind je op www.highstudios.com.

Magazine 114
Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau