Lang voordat de Kardashians op tv kwamen en beroemd zijn omdat ze beroemd werden, hadden we Paris Hilton. Met een hotelimperium was haar vader schatrijk geworden en Paris kon eigenlijk gewoon doen waar ze zin in had. En dat was: uitgaan, feesten, een beetje optreden als dj, modellen, uiteindelijk ook zingen en tussendoor in allerlei geinige tv-formats verschijnen.

The Simple Life

Een daarvan was The Simple Life, waarin ze samen met Nicole Ritchie (de dochter van Lionel) allerlei avonturen beleefden bij ‘gewone mensen’. Zo was te zien hoe de twee op zoek gingen naar een Walmart (‘is dat een markt waar ze muren verkopen?’) en meer van dat soort dingen.

Maar toen kwamen de Kardashians, waarvan dochter Kim nota benen ooit was begonnen als assistent van Paris. Zij en haar zussen werden wereldberoemd, bouwden een eigen imperium op en waren niet meer weg te slaan uit de media.

The real story

Paris Hilton werd compleet overschaduwd en verdween naar de achtergrond. Nu probeert ze een comeback te maken als cultfenomeen. Vorig jaar verscheen de documentaire The Real Story of Paris Hilton op YouTube, waarin te zien was dat Paris bepaald geen gemakkelijke jeugd heeft gehad. Ondanks al het geld, of misschien wel juist daardoor, werd het leven op kostscholen haar onmogelijk gemaakt.

Ongeveer rond diezelfde tijd begon Paris op haar eigen YouTube-kanaal met een serie waarin te zien was hoe ze haar favoriete recepten bereidt. Een daarvan was lasagne, en daar schreven we vorig jaar al eens een artikel over. Een Italiaanse chef had de video ook bekeken, en geeft in zijn eigen YouTube-filmpje commentaar op hetgeen hij voor ogen krijgt.

Vier video's

Hoewel de Italiaanse chef haar faliekant uitlacht, zag Netflix wél heil in een eigen kookprogramma. Cooking With Paris gaat van start op 4 juli, en hieronder tonen we je alvast de trailer. Gevolgd door haar lasagne-video plús de reactievideo van de Italiaanse chef. En voor als je bent uitgelachen, doen we ook de docu er nog even bij.