Nieuwe muziek: een trio met Merol, Lorde live en wie is Mistress Violet?

Thank God It's Friday!

06 augustus 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Lorde is terug, en hoe! Haar single ‘Solar Power’ lijkt op twee liedjes van George Michael door elkaar en deze week delen we een prachtige live-versie van de track. Verder zingt Lionstorm samen met Merol over ‘Triogamie’. En er zijn nog meer nieuwe muziekvideo’s, bijvoorbeeld van Beyoncé.

Lorde – ‘Solar Power (Summer Storm Version)’

‘Solar Power’ was amper uit en Lorde moest uitleggen waarom het lied zo op George Michaels ‘Freedom ‘90’ leek. Wij hoorden er eigenlijk ook de hitsingle ‘Faith’ in, ook van GM. Zie hier hoe Lorde bijna van het dak van de Electric Lady Studios in New York waait. Vandaar die titel ook, natuurlijk.

Lionstorm & Merol – ‘Triogamie’

Vaak wordt liefde onder vrouwen als iets opwindends voor de male gaze afgebeeld, schrijft Lionstorm. Met ‘Triogamie’ willen ze een nieuw perspectief bieden: “Zowel de track als clip is juist zoetsappig en zacht om het vrouwelijke, wat vaak nog als iets zwaks gezien wordt, toe te eigenen. Hiermee komt de luisteraar/kijker meer in de verliefde zomerdate terecht dan dat het pornografisch wordt.

Daarnaast is het een statement dat we als female artists onze liefde voor elkaar uitdragen omdat we als vrouwen in de industrie vaak tegen elkaar uitgespeeld worden als concurrentie. Met deze track en video zeggen we 'We houden van elkaar en creëren sterkere dingen als we samenkomen.' Plus, het was gewoon tijd dat er een anthem kwam voor mensen die een relatie hebben met meer dan één persoon, toch?”

Violet Chacki & Allie X – ‘Mistress Violet’

Onderkoelde elektrobeats en dito stemmen gecombineerd met uitzinnige bondage-outfits, wat een heerlijke tegenstelling. Alsof de elektroclash-scène uit 2001 een comeback maakt…

Beyoncé, JAY-Z, Childish Gambino & Oumou Sangaré – ‘Mood 4 Eva’

Haar album Black is King kwam alweer een jaar geleden uit, dus dat er nu nog een video uitkomt voor ‘Mood 4 Eva’, is een cadeautje. En wat voor één. De zangeres gaat sowieso altijd voor het uitbundigste resultaat, maar hier heeft ze zichzelf weer overtroffen, in een zeveneneenhalve minuut durende video. Let ook op de cameo van Mama Knowles.

Paul Middleton – ‘Perfect’

Paul Middleton is lid van de community, zo schrijft hij ons in een e-mail. Hij heeft een cover opgenomen van P!nks ‘Perfect’, compleet met een nieuw arrangement. Hij wil de lhbtq-gemeenschap een hart onder de riem steken nadat die is opgeschrikt door een aantal geweldsincidenten. Hij noemt de dood van Samuel Luez in Spanje en de aanval op het kantoor van een groep lhbtq’s in Georgië als voorbeelden. Daarnaast is zijn versie van ‘Perfect’ een eerbetoon aan P!nk.

Patrick Watson – ‘Can't Stop Staring At The Sun’

Jacob Jonas verzorgde de choreografie voor de dansers in de video van Patrick Watson, die een ode brengen aan de zon. Anthony Bryant, Gianinni Semedo Moreira, Nicolas Walton verbeelden op ontroerende wijze het idee dat mensen afhankelijk zijn van zonlicht.

Alewya – ‘Spirit_X’

De in Londen woonachtige Alewya Demmisse is afkomstig uit Saoedi-Arabië en heeft Egyptische en Ethiopische roots. De singer-songwriter laat zich inspireren door dance uit de nineties, zoals is te horen aan de drum 'n bass breakbeats op ‘Spirit_X’.

Billie Eilish & Finneas O’Connell – ‘In The Mood For Love’

Voor BBC’s Radio Live Lounge zong Billie Eilish een aantal tracks van haar nieuwe album Happier Than Ever, dat vorige week verscheen. Broer Finneas begeleidde haar. Samen lieten ze ook nog een coverversie horen van ‘In The Mood For Love’, een lied van Julie London uit 1955.

Finneas – ‘A Concert Six Months From Now’

Naast zijn werk voor Billie Eilish brengt Finneas ook eigen muziek uit. Deze week verscheen deze single, afkomstig van het album Optimist dat op 15 oktober verschijnt.

Purity Ring – ‘Soshy’

“So shy, so shy.” Dat zingt Purity Ring, maar als je het aan elkaar schrijft, staat er ‘soshy’, want dan weer soja betekent in het Hindi. Maar dat heeft verder niets met het lied te maken.

The Weeknd – ‘Take My Breath’

‘Take My Breath’ is de eerste nieuwe single van The Weeknd na het After Hours-album, waar enkele van zijn grootste hits op staan: ‘Blinding Lights’ en ‘Save Your Tears’. Zanger Abel Tesfaye vertelde in een interview dat hij werkt aan een nieuw album, dat moet klinken als “Quincy Jones meets Giorgio Moroder meets the best-night-of-your-fucking-life party records.” De video van ‘Take My Breath’ heeft die party-vibe, maar dan natuurlijk wel weer met een ietwat macabere The Weeknd-twist.

Major Lazer – C’est Cuit’

Altijd weer een verrassing met wie Major Lazer nu weer op de proppen komt als gastvocalisten. Deze keer zijn het de Franse zangeres van Malinese afkomst Aya Nakamura en de Amerikaanse R&B-zanger Swae Lee.

Poppy – ‘Flux’

Ooit begon Poppy als YouTube-fenomeen, tegenwoordig noemt ze zichzelf ‘Queen of Nu-Metal’. De video voor ‘Flux’ begint suikerzoet, maar dan blijken al die animatiebeestjes het op de zangeres voorzien te hebben. Die er zelf overigens ook superschattig uitziet in haar roze outfit.

Mika – ‘Heroes’

Een jaar na de grote ontploffing in de haven van Beiroet deelt Mika een nieuwe live-versie van zijn lied ‘Heroes’. De zanger is van Libanese afkomst en leeft met zijn lied mee met de slachtoffers van de ramp.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau