...en nu door naar Antwerp Pride!

10 augustus 2021, Winq redactie, 3 minuten

Dacht je dat je klaar was met Pride vieren? Think again! Deze week barst Antwerp Pride los. We zetten een paar highlights voor je op een rijtje.

Dit jaar is het thema #NotJustWords. “Actueler dan ooit,” schrijft Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel in het officiële programmaboekje, “want retoriek, woorden, pamfletten en ­tirades ­worden ­meer ­en­ meer ingezet om te polariseren, kleineren, kwetsen en neer te halen in plaats van te verbinden, te helen, te zalven, te smeden en te bouwen.”

Trail of stories

Na het succes van vorig jaar is er opnieuw een trail of stories uitgezet. Volg het bijzondere parcours dat je langs mooie en/of interessante Antwerpse plekjes stuurt. Via maar liefst 13 portretten krijg je unieke verhalen te zien én horen van LGBTQIA+ gezichten en -allies. Trail Of Stories is volledig gratis en kan op ieder punt in de route gestart worden. Houd je smartphone bij de hand!

Antwerp Pride trail of stories

Information Center

Naar jaarlijkse gewoonte kun je medewerkers van Antwerp Pride t/m zaterdag 14 augustus terugvinden in de Stadsfeestzaal. Vrijwilligers beantwoorden je er alle vragen omtrent het thema en programma van Antwerp Pride 2021. Ook kun je er Antwerp Pride gadgets aanschaffen. Elke dag geopend van 10u-18u.

Human Rights Friday

Pride vieren is óók stilstaan bij het thema. Tijdens dit jaarlijks terugkerende programma worden bezoekers uitgenodigd om samen met boeiende sprekers dieper in te gaan op het thema #NotJustWords. Met panelgesprekken, keynotes en workshops. Dit jaar vindt de Human Rights Friday plaats in De Studio, Permeke en het Stadspark.

Antwerp Pride human rights Friday

Pride Village

Bezoek op zaterdag 14 augustus of zondag 15 augustus de gloednieuwe Pride Village op het Operaplein, hét hart van Antwerp Pride 2021. Bezoek de partnerstands, geniet van zomerse beats, huur een paar rolschaatsen om even alle zorgen van je af te skaten of neem deel aan een van de Pride Dates. Toegang is gratis en iedereen is welkom om vanuit de Pride Village de rest van de stad te ontdekken.

Antwerp Pride village

Feesten maar!

Hoewel ook in Antwerpen de Pride dit jaar íets anders zijn dan anders, zijn er ook voldoende feestjes om te bezoeken. Op Antwerppride.com vind je een volledig overzicht. Ben je klaar to party like it’s 1999 (of eigenlijk: 2019)? Bezoek dan de Pride Fest op het Steenplein: een feestje zonder anderhalve meter afstand (maar wel met vaccinatie/testbewijs aan de deur). Zorg wel dat je er snel bij bent, want er zijn maar 1.500 tickets.

Maar help! Hoe kom ik snel in Antwerpen?

Geen eigen auto? Met NS International sta je binnen no-time in het centrum van de stad. En dat hoeft niet heel duur uit te pakken: een ticket boek je al vanaf 20 euro. Meer info: nsinternational.nl.

Let op: voor sommige activiteiten moet je je vooraf registreren en/of moet je een vaccinatie/testbewijs en identiteitsbewijs kunnen tonen. Kijk op antwerppride.com voor meer info, of ga langs bij het Information Center.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau