Carl Nassib blikt terug op de eerste dagen na zijn coming-out. “Die eerste dagen voelde mijn lichaam slap als een trilpudding, ik was op van de zenuwen. Ik wilde gewoon dat die persconferentie voorbij was en weer doorgaan. Daarna was ik vooral verbaasd over de enorme hoeveel reacties die ik heb gekregen.”

Zichtbaarheid

“Het was ongelooflijk”, vervolgt hij. “Ik dacht dat niemand het iets kon schelen. Maar het gaf me een heel goed gevoel dat ik zoveel steun kreeg. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de zichtbaarheid en representatie van onze community.”

Nassib zegt dat hij zich ‘nul procent druk maakte’ over de reacties van zijn teamgenoten en coaches. We hebben een geweldig team. Ik kreeg niets dan liefde en steun van ze. Football-spelers hebben misschien niet zo’n reputatie, maar we zijn allemaal bescheiden, werken hard en accepteren mensen zoals ze zijn. Dit is daar een geweldig voorbeeld van.”

Eerdere spelers

Eerdere NFL-spelers die uit de kast kwamen, waren Michael Sam en Ryan Russell. Sam was op dat moment niet actief binnen de NFL. Russell vertelde dat hij biseksueel is op een moment dat hij een blessure had en zijn contract had ontbonden.

Nassib wees tijdens zijn coming-out op The Trevor Project, een organisatie die bewustwording creëert rond suïcide onder lhbtq-jongeren. Hij doneerde 100.000 dollar, een gebaar dat direct werd gevolgd door de NFL.

Genieten

Inmiddels richt Nassib zich weer op het komende football-seizoen en geniet hij van zijn leven als openlijk homoseksuele speler. “Ik leef letterlijk het beste leven dat ik me maar kan wensen.”

Bron: Out.com