In het Algemeen Dagblad reageert Coop-supermarktmanager Thijs van Oosterwijk: “We leven niet meer in de prehistorie. Het is 2021, ook hier. Vooral dat zinnetje dat Glanerbrug er niet klaar voor zijn raakte me. Het lijkt me heel, heel sterk dat ze hier anti-nagellak zijn.”

Statement

Van Oosterwijk wijst erop dat onder zijn medewerkers ook een transgender vrouw is. “Die reacties zijn alleen maar positief.” Hij wil nu een statement maken en biedt Lars een baan achter de kassa aan. “Het gaat me niet om de aandacht, maar ik wil wel graag iets laten horen. Want dit is echt schandalig.”

Lars is sinds gisteren bedolven onder de steunbetuigingen. Hij heeft al meerdere baantjes aangeboden gekregen. Terug naar de Jumbo wil hij niet, ook niet als hij plotseling wél welkom zou zijn met nagellak. “Ik zou niet meer met een goed gevoel naar mijn werk gaan.”

Klachten

Bij de Jumbo zegt eigenaar Radjen Lochan dat de manager klachten had ontvangen voer ‘de jongen met nagellak’. Hij zegt dat hij Lars wilde beschermen. “We hebben hier allerlei mensen aan het werk. Homo’s, lesbiennes: het is nooit een probleem geweest. Alleen aan bedrijfskleding moet iedereen zich houden.” 

Lars zelf zei in een eerder gesprek met het AD: “„Ik vind het te belachelijk voor woorden. Laat mij gewoon mezelf zijn. Het kwam niet eens in me op om dit van tevoren te bespreken in de winkel. Als dames achter de kassa nagellak op mogen doen, is het voor mij vanzelfsprekend dat ik dat ook zou moeten kunnen, toch?”

Beeld: Unsplash