Hier een overzicht van de vijf films, die een gezamenlijke lengte hebben van 97 minuten en in één geheel te zien zijn via Vimeo of Amazon Prime Video. Per film kun je hieronder een scène bekijken, gevolgd door de trailer.

Gotta

Regie: Sarah Veltmayer, Nederland, 13 minuten
De jonge Leon leidt een eenzaam bestaan in een rustig havenstadje. Op de rand van volwassenheid worstelt hij met zijn gevoelens en probeert hij zijn frustratie in bedwang te houden wanneer zijn moeder een relatie begint met een nieuwe man.

The Last Day of School (Paskutinis Skambutis)

Regie: Gabriele Urbonaite, Litouwen, 15 minuten
Op zijn laatste schooldag wordt Edgaras benaderd door oude vriend Viktoras, die hem voorstelt om samen snel geld te verdienen door sigaretten uit Wit-Rusland over de grens te smokkelen. Edgaras heeft een mooie toekomst voor zich, maar deze verleiding kan hij niet negeren.

Tree House (Cabane)

Regie: Simon Guélat, Frankrijk, 27 minuten
Tijdens een lange zomer betreden vier tieners illegaal een militair terrein om een boomhut te bouwen. Maar als ze weer naar school moeten, komt er snel een einde aan deze mooie dagen. In een poging vast te houden aan wat ze hadden, nodigt Denis Mathieu uit voor een laatste nacht in de boomhut.

Gameboy

Regie: Giancarlo Sánchez, Nederland, 20 minuten
Vier vrienden - Thijs, Tobias, Sjeng en Tarik - stelen de examenpapieren van hun school en verkopen deze aan hun klasgenoten. Dit smaakt naar meer en ze voelen zich onoverwinnelijk. Maar als de buitenwereld de zaak doorkrijgt, moeten ze kiezen: hun nieuwe vrijheid opgeven of hun illegale activiteiten naar een hoger niveau tillen.

Pollux

Regie: Michaël Dichter, Frankrijk, 23 minuten
In een afgelegen Frans stadje hangt een gespannen sfeer. Omdat de fabriek waar hun ouders werken gaat sluiten, is er dit jaar geen zomerkamp voor de 13-jarige Vivian en Max. Maar Vivian heeft een riskant plan om genoeg geld te verdienen om toch allemaal naar het kamp te kunnen. Samen met hun vriend Tom gaan ze een race tegen de klok aan om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Bekijk hieronder de trailer met fragmenten uit de films. Of ga meteen naar Vimeo en bekijk ze alle vijf samen voor € 3,99.