Tom Daley legt uit waar zijn ‘obsessie’ voor breien vandaan komt

17 augustus 2021, Winq redactie, 2 minuten

Hij keerde terug van de Olympische Spelen in Tokio met twee medailles én een hobby die hij aldaar met de wereld deelde: Tom Daley is dol op breien en haken. Hij breide zelfs een hoesje voor zijn gouden medaille. Nu vertelt hij waar die ‘obsessie’ vandaan komt.

De beelden gingen eerder deze maand de hele wereld rond: Tom Daley, die wedstrijden volgde vanaf de tribune met een breiwerk op schoot. De schoonspringer bleek al maanden bezig te zijn met breien en haken. Sterker nog: hij hield er zelfs een Instagram-account op na dat volledig was gewijd aan zijn breisels. Enkele daarvan veilde hij bovendien voor het goede doel.

Lees ook

Russische tv-zender noemt lhbtq’s op Olympische Spelen pervers: Tom Daley slaat terug

Grappig: Tom Daley breit tijdens Olympische Spelen

Haken en breien zijn z'n hobby's

Tom Daley wint eerste Olympische goud in Tokio: “Trots dat ik gay ben en Olympisch kampioen”

Inspirerende boodschap

Hot op Instagram: schoonspringer Tom Daley

Hier zijn mooiste foto's

In een recent interview met BBC Breakfast vertelt Daley hoe hij op het idee voor zijn hobby was gekomen. Aan presentatrice Sally Nugent verklapt hij dat hij totaal niet goed is in stilzitten. Zijn coach heeft er altijd bij hem op gehamerd dat hij moet rusten.

Toen kwam zijn echtgenoot Dustin Lance Black op het idee om Daley te laten breien. Die vertelde hem dat mensen breiden om de tijd door te komen. “Ik dacht: laat ik dat eens proberen. Daarna merkte ik hoe leuk ik het vond en kijk eens waar we nu zijn.”

Niet gamen, maar breien

Daley zegt dat hij al snel ‘geobsedeerd’ raakte door breien. Hij nam de breinaalden mee in de bus van en naar het zwembad en pakte ze erbij op ieder moment dat hij even niets te doen had. Terwijl zijn schoonspringcollega’s de tijd doodden met gamen, zat Daley te breien.

Hij vertelt: “In het Olympische dorp gaan veel atleten zitten malen over hun prestaties. Breien is een vorm van escapisme en brengt je op andere gedachten.”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau