Winq ♥︎ Pathé Pride Night

In Miss wil de non-binaire Alex maar één ding: Miss Frankrijk worden

Vanavond te zien tijdens Pathé Pride Night

27 augustus 2021, Roel Janssen, 2 minuten

De Franse film Miss, over de non-binaire Alex, die ervan droomt Miss Frankrijk te worden, is op 1 september eenmalig te zien tijdens Pathé Pride Night.

De Franstalige film Miss volgt het verhaal van de negenjarige Alex (Alexandre Wetter), die zich niet identificeert als meisje of jongen. Hen heeft al van jongs af aan één grote droom: verkozen worden tot Miss Frankrijk. Maar of dat lukt in een omgeving waar trans- en non-binaire personen niet geaccepteerd worden? Dat is de vraag.

Die droom lijkt in eerste instantie in de kiem te worden gesmoord, door Alex’ conservatieve ouders. Wanneer zij vijftien jaar later overlijden, staat niets Alex in de weg om diens oude droom nieuw leven in te blazen.

Miss op leeftijd

Extra leuk voor de (iets) oudere lezer: in de film is ook een rolletje weggelegd voor de inmiddels 80-jarige Amanda Lear, in de jaren zestig de muze van niemand minder dan schilder Salvador Dalí. Later scoorde Lear een aantal hits in Europa en anno 2021 heeft ze haar acteercarrière nieuw leven ingeblazen met een rol in Miss.

Pathé Pride Night

Afgelopen Pride verzorgde bioscoopketen Pathé een uitgebreid pride-programma door heel Nederland en daar blijft het niet bij. Iedere eerste woensdag van de maand staat een andere queer film in de spotlights die eenmalig te zien is door bioscopen in heel Nederland.

Miss is op woensdag 1 september te zien tijdens Pathé Pride Night in Pathé-bioscopen door heel Nederland.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau