Roze Filmzomer: Rafiki nu te zien op Picl

Bekijk hier alvast de trailer

Leestijd: < 1 min

Rafiki is een swingend drama bomvol kleur over een opbloeiende liefde tussen twee vriendinnen. De film is vanaf deze week te zien op Picl, in het kader van de Roze Filmzomer waarbij er iedere week een film aan het roze aanbod wordt toegevoegd.

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, is het motto. Maar vriendinnen Kena en Ziki hebben heel andere plannen met hun leven.

Ondanks de politieke rivaliteit tussen de families van Kena en Ziki houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Rafiki ging in Cannes in première en was de eerste Keniaanse film ooit vertoond op het filmfestival. De release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.

NRC noemt de film 'kleurrijk, swingend en diepromantisch. Trouw schreef dat het een pareltje van een bescheiden film is.

De film is nu te zien op streamingplatform Picl voor € 4,99. Bekijk hier alvast de trailer.

 

Powered by Labrador CMS