Spencer is een biopic die gaat over de nadagen van het huwelijk tussen prins Charles en prinses Diana. Kristen Stewart speelt de Princess of Wales en Jack Farthing is aangetrokken voor de rol van Charles. Het scenario is geschreven door Steven Knight en Pablo Larrain tekende voor de regie.

Kerst 1991

De film speelt zich af in de dagen rond kerst 1991, waar prinses Diana zich voorbereidt op de vieringen met de koninklijke familie in Sandringham House, Norfolk. Op dat moment neemt ze het besluit dat ze definitief wil scheiden van Charles.

Hoewel het nogal een opgave is om op te boksen tegen het Netflix-geweld van The Crown, is de eerste trailer veelbelovend. Te zien is hoe Diana door de gangen van het enorme kasteel loopt en allerlei geheimen met zich meedraagt. Een van haar medestanders zegt tegen haar: “Ze weten alles”, waarop Diana antwoordt: “They don’t.”

Synopsis

In de synopsis van de film is te lezen: “Het huwelijk tussen prinses Diana en prins Charles is flink bekoeld. Hoewel er talloze geruchten gaan over affaires en een echtscheiding, is vrede bevolen voor de kerstfestiviteiten op het Sandringham Estate. Er wordt gegeten en gedronken, geschoten en gejaagd. Diana kent het spel, maar dit jaar zal alles anders zijn. Spencer geeft een voorstelling van wat er tijdens die paar noodlottige dagen zou kunnen zijn gebeurd.”

De filmtitel Spencer is een verwijzing naar Diana’s oorspronkelijke achternaam. De film gaat op 3 september in première tijdens het Filmfestival in Venetië. Een bioscooprelease voor Groot-Brittannië volgt later dit jaar. De film is vanaf 3 februari 2022 in Nederland te zien op het witte doek. Hier is de trailer!