Bekijk de trailer van American Horror Story – seizoen 10

Finn Wittrock is wederom een lust voor het oog

Leestijd: < 1 min

Na een jaar coronavertraging is-ie er dan eindelijk: het tiende seizoen van American Horror Story. Een jong stel verhuist van de stad naar het kustplaatsje Provincetown, een lhbtq-bolwerk in de staat Massachusetts. In de trailer is te zien hoe ze al snel belaagd worden door de vreemde locals. En dat is nog maar de helft van het verhaal…

De bedenker van American Horror Story, Ryan Murphy, heeft een enorme staat van dienst wat betreft horror. Naast tien seizoenen van deze serie is er een spin-off met de naam American Horror Stories: iedere aflevering vertelt een compleet verhaal (op de eerste twee na, die hoorden bij elkaar). Dan is er nog een eindeloze stoet series rond verknipte, horrorachtige figuren: Scream Queens, Ratched, maar ook American Crime Story: The Assassination of Gianne Versace.

Perverse excentriekelingen

Onlangs kreeg Murphy de vraag waarom hij gays vaak neerzet als perverse, verslaafde excentriekelingen. Keer op keer komen er lhbtq’s in beeld die mensen vermoorden op de meest zieke manieren. Geen goede weergave van de lhbtq-gemeenschap, riep iemand op Twitter. Murphy zelf reageerde koel en zei: “Ik zal altijd perverse gay personages blijven bedenken, het is en blijft horror, natuurlijk...”

Sterrencast

Dat geldt ook voor het tiende seizoen, dat als ondertitel Double Feature heeft meegekregen. Een groot aantal bekende namen uit de serie keren terug: Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Finn Wittrock, Frances Conroy, Billie Lourd, Leslie Grossman, Adina Porter, Angelica Ross, Denis O’Hare en Cody Fern.

Nieuwe namen als Macaulay Culkin, Ryan Kiera Armstrong, Robin Weigert, Chad Michaels, Neal McDonough, Kaia Gerber, Nico Greetham, Rachel Hilson en Rebecca Dayan maken de cast compleet.

Provincetown

In de onderstaande trailer is te zien hoe een jong stel, gespeeld door Finn Wittrock en Lily Rabe, voor drie maanden neerstrijkt in het kustplaatsje Provincetown, met een lokale bevolking die meer dan elders bestaat uit lhbtq’s. Ook in AHS is dat het geval, al krijgt het stel vooral te maken met vreemde figuren die al snel allerlei bijbedoelingen hebben.

Wanneer AHS: Double Feature in Nederland te zien is, weten we nog niet. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels uitgezonden in de VS.

Nog meer stories

Wat er verder nog in de pen van Murphy zit: nog eens zeven afleveringen van American Horror Stories en twee nieuwe spin-offs. De eerste heet American Love Story en vertelt in het eerste seizoen het liefdesverhaal van John F. Kennedy Jr. en zijn vrouw Carolyn Bessette. De tweede heet American Sports Story, waarvan het eerste seizoen gaat over de opkomst en ondergang van NFL-speler Aaron Hernandez.

Maar eerst: American Horror Story: Double Feature!

Powered by Labrador CMS