De tv-serie It’s a Sin draait om een groep vrienden die in de jaren tachtig samen een huis betrekken in Londen. De hiv- en aidscrisis grijpt om zich heen en het duurt niet lang voordat Ritchie en zijn huisgenoten ermee te maken krijgen. Te zien was hoe ze de moed erin hielden en elkaar door dik en dun steunden.

Catchfrase

Wanneer de vrienden samenkwamen, hadden ze een vaste catchfrase die ze naar elkaar riepen: “La!” Philip Normal, een kunstenaar uit de Britse stad Lambeth, kwam op het idee om die tekst op een T-shirt af te drukken voor een goed doel. Normal leeft zelf met hiv en dacht dat hij er aardig wat van zou verkopen, maar dat het er uiteindelijk ruim 500.000 werden, kan hij nog steeds niet geloven.

Hij vertelt: “Dit gaat mijn wildste dromen te boven. Ik ben zo dankbaar dat de cast en crew van It’s a Sin iets hebben gecreëerd waardoor er weer veel gesproken wordt over hiv en aids. Ik wil iedereen bedanken die een T-shirt heeft gekocht en daarmee geld heeft ingezameld voor het Terence Higgins Trust.”

Meer hiv-testen dan ooit

Het Terence Higgins Trust is een organisatie die zichzelf ten doel heeft gesteld om ervoor te zorgen dat er in 2030 geen nieuwe hiv-gevallen meer bijkomen. De organisatie meldde eerder al er in de National Hiv Testing Week, die plaatsvond rond de uitzending van It’s a Sin, meer hiv-testen werden afgenomen dan ooit te voren.

De bedenker van It’s a Sin, Russell T Davies, zegt hoe trots hij is dat er dankzij zijn serie zoveel geld is ingezameld.

De T-shirts zijn nog steeds te koop, via de website van Philip Normal.

Bron: Attitude