The bigger person

“Je bent altijd wel iemand z’n type”

Zes dikke mannen over gewicht

Leestijd: < 1 min

Ben je niet slank of gespierd? Dan tel je volgens een deel van de lhbtq-gemeenschap niet mee. Winq sprak met zes dikke mannen over body positivity, de bearscene, dating en feeders. Basel Thaher (37)  doet vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk.

“Vroeger zag je in homoporno alleen maar fitte mannen. Dat is nu gelukkig minder, maar ik denk dat het mede daardoor komt dat dikkere mannen door velen werden gezien als onaantrekkelijk. Mijn gewicht heeft altijd gefluctueerd, het ene moment ben ik wat gespierder en het andere moment heb ik wat meer vet. Als ik wat aankwam voelde ik me down en onzekerder. Als ik dan ging lijnen en naar de sportschool ging trokken die gevoelens weer weg. Ik ben opgegroeid in het Midden-Oosten en viel zelf altijd al op bears [stevig gebouwde en behaarde mannen, vaak met snor en/of baard, een subcultuur binnen de gayscene – red.] Iedereen valt op iets anders, dus ik realiseerde me gaandeweg dat ik altijd wel iemands type ben. Toch ben ik ook onzeker geweest over mijn uiterlijk. Het is ook niet altijd even makkelijk om kleding in mijn maat te vinden. Dat kan best confronterend zijn. Ik heb het idee dat de mode-industrie er – bewust of onbewust – aan bijdraagt ons een slecht gevoel te bezorgen.

“Ik snap nooit waarom mensen actief op hun profiel hebben staan waar ze allemaal níet op vallen”

Ik heb Grindr twee weken geprobeerd, maar de meeste jongens daar zijn niet m’n type. Ik gebruik veel liever de app Growlr. Dat is echt voor cubs, bears, chubs en de mannen die daarop vallen. Toch is Growlr ook niet perfect: vorig jaar lanceerden ze een streamingfunctie, maar omdat dat gepaard ging met een soort betalingssysteem kwamen er ook jongens op af die juist afwijzend reageren op de bear community. Ik snap nooit waarom mensen actief op hun profiel hebben staan waar ze allemaal níet op vallen. Als iemand je aanspreekt die je niet aantrekkelijk vindt, reageer je toch gewoon niet? Wie ben jij om over iemand anders te oordelen? Ik vind het tof dat er een body positivity movement op gang is gekomen op social media. Daardoor voel ik me gesterkt en geïnspireerd.”

Beeld: Armando Branco
Styling: Patrick Hiemstra / Studio HIEM
MUAH: Hanan Chahid

Powered by Labrador CMS