Automerk Fords reactie op homofobe opmerking: een regenboogtruck

'Very gay'

Leestijd: < 1 min

De Pride in Keulen had een mooie primeur: Ford reed er rond met een truck die was beschilderd met regenboogkleuren. Hiermee maakt het automerk een lange neus naar mensen die homofobe opmerkingen hadden gemaakt over de kleur van een ander model auto, die door een trol werd omschreven als ‘very gay’.

Ford presenteerde onlangs een nieuw model van de Raptor, in een kleur die het automerk ‘performance blue’ had genoemd. De kleur blauw beviel een internettrol kennelijk niet, want die knalde onmiddellijk de woorden ‘very gay’ in de reacties op social media.

Digitaal concept

Ford creëerde daarop een model dat ze ‘Custom Very Gay Ford Ranger Raptor’ hebben genoemd, met een verwijziging naar die trollenopmerking. Aanvankelijk zou het blijven bij een digitaal concept dat ze deelden op het Twitter-account van Ford. Maar toen besloot het merk dat er ook een fysiek model moest komen.

Compliment

En zo geschiedde. Ford maakte een promofilmpje voor de regenboogtruck en schreef erbij: “Very gay was een compliment, toch?” De betreffende Raptor is gehuld in de Pride-kleuren en het Ford-logo is voorzien van een roze hart. De auto is inmiddels te zien geweest op meerdere Pride-evenementen in Europa.

 

Hieronder de promovideo van de ‘Custom Very Gay Ford Ranger Raptor’.

Powered by Labrador CMS