Moeder Leah O’Donnell deed een oproep via Facebook vlak voordat haar zoon Brody jarig was. Ze riep iedereen op Brody’s verjaardag mee te komen vieren in een park. Aanleiding was het feit dat hij door zijn coming-out in het voorjaar van dit jaar, bijna al zijn vrienden is kwijtgeraakt.

In de steek gelaten

O’Donnell schrijft: “Toen ik hem vroeg wat hij met zijn verjaardag wilde doen, zei hij dat hij zich in de steek gelaten voelt omdat hij nog maar twee vrienden overheeft, allebei meisjes. Een van de vaders van die meisjes is tegen alles wat met lhbtq te maken heeft en verbiedt haar langs te komen. Het andere meisje kunnen we niet te pakken krijgen. Brody zelf zei dat niemand hem meer leuk vindt sinds ze weten dat hij gay is.”

Het zou dus een heel rustige verjaardag worden, dus daarom deed moeder Leah een oproep. “Ik hoop dat er mensen zijn in dit dorp die langs willen komen om hem te feliciteren, als steun voor mijn kleine jongen. Ik weet dat hij wel een oppepper kan gebruiken.”

Dragqueens

Wat O’Donnell niet wist dat er tientallen mensen kwamen opdagen. Zelfs een lokale groep dragqueens was naar het park gekomen voor een spontaan optreden. Brody zelf wist van niet. Die was met zijn moeder naar het park gelokt en dacht dat er gewoon veel mensen stonden te wachten bij een ijskar.

Met een lach van oor tot oor zei Brody: “Dank jullie allemaal, dit is de mooiste dag van mijn leven. Het grootste cadeau is de steun die jullie mij hebben gegeven.”

Bron: Lgbtnation / Coverbeeld: UnSplash