De nieuwe songs van ABBA, wat vinden we ervan?

03 september 2021, Winq redactie, 8 minuten

5 november is het zover: dan verschijnt er na veertig jaar weer een compleet studioalbum van ABBA. Gisteren presenteerden Benny, Björn, Agnetha en Frida de eerste twee tracks aan de wereld. Beluister ze hier, en laat ons weten wat je ervan vindt.

Tijdens een livestream kondigde ABBA aan dat er op 5 november een nieuw album verschijnt met de titel Voyage. Op dat album staan tien nieuwe tracks, waaronder de singles ‘I Still Have Faith in You’ en ‘Don’t Shut Me Down’. De eerste is een ballad die langzaam naar een hoogtepunt stuwt.

Wat opvalt is de stem van Agnetha Fältskog, die nog steeds krachtig klinkt maar een stuk dieper dan we van haar gewend waren. ‘Don’t Shut Me Down’ is een uptempo nummer dat naar disco neigt en is voorzien van herkenbare strijkers. Zelfs het pianoriedeltje uit ‘Dancing Queen’ komt op een gegeven moment voorbij.

ABBA

Concert met hologrammen

Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, en Björn Ulvaeus kondigden niet alleen een nieuw album aan, maar ook een concertreeks. Met een band die bestaat uit tien personen zullen ze weer optreden, op 27 mei 2022 in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Speciaal voor dat concert wordt een nieuwe venue gebouwd. Het concert duurt anderhalf uur en bevat 22 ABBA-songs. Anderson vertelde alvast dat het een soort Greatest Hits-show zal worden.

De vier ABBA-leden zijn zelf te zien als hologrammen, waarvan je een voorproefje kunt zien in de video van ‘I Still Have Faith in You’. Volgens het persbericht dat de presentatie begeleidde, is er ‘weken en maanden gewerkt’ om de bewegingen van de hologrammen te verfijnen. De vier hebben naar eigen zeggen meer dan 160 uur opgetreden om alle bewegingen zo goed mogelijk vast te leggen.

Voorinschrijving

Afijn, nog even wachten dus tot 5 november, wanneer het complete Voyage-album verschijnt. Of tot 27 mei, op de eerste van een reeks concerten. Via ABBAvoyage.com kun je nu al het album bestellen. Vanaf vanmiddag start de voorinschrijving van de tickets van het concert.

Hier de twee nieuwe singles van ABBA.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau