Winq ♥︎ Pathé Pride Night

Kom naar de exclusieve voorpremière van ANNE+ de film

Woensdag 6 oktober te zien tijdens Pathé Pride Night

29 september 2021, Roel Janssen, 2 minuten

Het is eindelijk zover! Op 6 oktober is ANNE+ de film als exclusieve als exclusieve voorpremière tijdens Pathé Pride Night in bioscopen door heel Nederland. Tijdens de voorpremière zullen ook Hanna van Vliet en Thorn Vineyard aanwezig zijn.

De serie ANNE+, over de datingavonturen van een lesbische twintiger in Amsterdam, verwierf in 2018 landelijk succes. Waar de makers voor de serie in eerste instantie geld bij elkaar moesten sprokkelen met een crowdfundactie, zijn we inmiddels twee seizoenen en Amerikaans succes verder. Ook wonnen ze begin dit jaar de Winq Culture Award tijdens de derde editie van de Winq Diversity Awards.

Het afgelopen jaar werkten de makers aan een filmvervolg. “Dat we in vijf jaar uitgroeiden van webserie tot een bioscoopfilm is een droom die uitkomt”, zeiden de makers daar zelf al over in een interview met Winq.

In de film van scenarist Maud Wiemeijer, regisseur Valerie Bisscheroux en hoofdrolspeler Hanna van Vliet zien we hoe Anne van plan is met haar grote liefde Sara te emigreren naar Canada. Vlak voordat ze vertrekken, keurt Annes uitgever echter het manuscript voor haar eerste boek af. Welke richting moet ze nu op met haar leven?

Tijdens haar zoektocht ontmoet Anne de non-binaire Lou (een rol van de non-binaire acteur Thorn Roos de Vries), die heel anders in het leven staat dan zij.

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand is tijdens de Pathé Pride Night een queer film eenmalig te zien is in bioscopen in heel Nederland.

De speciale voorpremière van ANNE+ vindt plaats op woensdag 6 oktober. Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Magazine 119
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau