Interview

“Ik heb mooie tanden, maar recht staan ze niet”

Geu Luik (30) nam begin dit jaar een beugel

08 oktober 2021, Martijn Kamphorst, 2 minuten

Geu Luik (30) heeft altijd een open lach gehad, maar recht stonden zijn tanden niet. Begin dit jaar hakte hij de knoop door en nam hij een beugel. "Met een open lach laat je meer van jezelf zien."

Als tiener had ik al een beugel, maar omdat mijn orthodontist destijds vergat na de behandeling een spalkje aan te brengen zijn mijn tanden weer uit elkaar gegroeid. Desondanks heb ik altijd een open lach gehad. Recht staan ze niet, maar mijn tanden zijn mooi en groot en ik vind dat je met een open lach meer van jezelf laat zien.

Na wat opmerkingen van de tandarts en mijn moeder ging ik me wel steeds vaker ergeren aan mijn gebit; mijn tanden begonnen almaar schever in mijn mond te staan. Blijkbaar komt het door de manier waarop ik slik. Drie maanden terug besloot ik daarom opnieuw een beugel te nemen, dit keer uiteraard mét een spalkje na afloop. Ik ben drie maanden onderweg en heb er als het goed is nog negen te gaan, maar er is nu al een hoop verbetering zichtbaar.

“Ik heb de laatste tijd genoeg redenen om te lachen“

Ik heb de laatste tijd genoeg redenen om te lachen: ik heb een leuke baan, een superleuke vriend, we gaan een nieuwe woning bouwen en ik word binnenkort hopelijk actief als gemeenteraadslid in Leeuwarden. Er komen veel leuke uitdagingen op me af.

Wel moet ik zeggen dat de beugel mijn open lach momenteel ironisch genoeg wat in de weg zit. Door de slotjes en draden is mijn lach iets minder breed dan voorheen. Ik kijk uit naar het punt dat de beugel eruit mag en ik mijn tanden weer bloot kan lachen.”

Philips Sonicare 9900 Prestige app

SenseIQ

Geu maakte tijdens de videoshoot gebruik van de Philips Sonicare 9900 Prestige. Die meet met de speciale SenseIQ-technologie tot wel 100 keer per seconde de poetsdruk, -beweging, -duur en waar je hebt gepoetst en past vervolgens de intensiteit aan.

Beeld en video: Ilse Paulussen

Magazine 120
De nieuwste editie van Winq is uit!
Artikelen in dezelfde serie - Laat ze maar lachen

“Mijn diasteem is een van de zeven schoonheden”

“Ik heb besloten mijn schisis te ownen”

“Met mijn gouden tand heb ik mijn lach teruggeëist”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau