Interview

“Mijn diasteem is een van de zeven schoonheden”

Moïse Jinell (23) werd geboren met een spleetje tussen haar tanden

01 oktober 2021, Martijn Kamphorst, 2 minuten

Moïse Jinell (23) heeft al sinds haar kindertijd een diasteem, ofwel een spleetje tussen haar voortanden. "Ik ben superblij dat ik destijds niet heb doorgedramd bij de tandarts. Inmiddels ben ik hartstikke trots op mijn spleetje."

Vroeger zag je op foto’s eerst mijn tanden en dan pas mijn gezicht, zo breed was mijn lach. Naarmate ik ouder werd hield ik steeds vaker mijn mond dicht. Ik begon me te schamen voor mijn spleetje, omdat klasgenoten er continu grapjes over maakten. Ze vroegen me bijvoorbeeld of ik er overdwars een lollystokje tussen kwijt kon.

Het zit in de familie: mijn moeder, zusje en oma hebben ook een spleetje. Ik begon ’m echter pas te waarderen toen ik in de creatieve business steeds meer mensen ontmoette die er een hadden. Daardoor voelde het minder gek of raar. Het is ook eigenlijk helemaal niet lelijk. Sterker nog: een spleetje is een van de zeven schoonheden.

Als kind overwoog ik sterk een beugel te nemen, maar mijn moeder raadde het af, net als mijn tandarts. Hij verwachtte dat het geen nut had: mijn spleetje zou hoogstwaarschijnlijk weer terugkomen. Ik ben superblij dat ik destijds niet heb doorgedramd. Inmiddels ben ik hartstikke trots op mijn spleetje.

“Mijn piercing accentueert per toeval mijn spleetje“

Een tijdje terug liet ik in het kuiltje tussen mijn neus en bovenlip een zogeheten Medusa-piercing zetten. Aan de voorkant had die een gouden knopje en aan de achterkant een plat staafje. Dat staafje bleef telkens steken tussen mijn voortanden, waardoor ik meermaals bijna mijn lip aan stukken trok. Daarom verving ik ’m door een gebogen staafje met aan beide kanten een gouden bolletje. Wanneer ik lach accentueert die nieuwe piercing nu mijn spleetje. Puur toeval, maar I love it.”

 

Philips Sonicare 9900 reisetui

Oplaadetui

Moïse maakte tijdens de videoshoot gebruik van de Philips Sonicare 9900 Prestige. Die wordt geleverd met een stijlvolle, compacte reisetui. De etui is bovendien voorzien van een geïntegreerde usb-poort, zodat je de borstel kunt opladen zonder deze uit de etui te halen.

Beeld en video: Ilse Paulussen

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Artikelen in dezelfde serie - Laat ze maar lachen

“Ik heb mooie tanden, maar recht staan ze niet”

“Ik heb besloten mijn schisis te ownen”

“Met mijn gouden tand heb ik mijn lach teruggeëist”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau