Interview

“Met mijn gouden tand heb ik mijn lach teruggeëist”

Levi Jacobs (27) nam twee jaar geleden een gouden tand

17 september 2021, Martijn Kamphorst, 2 minuten

Levi Jacobs (27) koos twee jaar geleden voor een gouden tand. "Tot groot ongenoegen van mijn tandarts, maar het is alsof ik met die tand mijn lach heb teruggeëist. Ik was altijd zo onzeker over mijn gebit."

Op de basisschool werd ik vanaf de eerste tot de laatste dag ontzettend gepest omdat ik anders was dan de rest. Precies op het punt dat ik een frisse start ging maken op de middelbare school, moest ik ineens een beugel. Vreselijk vond ik het. Ik was bang daarmee nog meer gepest te worden. Ik snapte het ook niet: mijns inziens was er niet zoveel mis mijn gebit. Ik heb mijn beugel maar anderhalf jaar hoeven dragen, maar het heeft me heel onzeker gemaakt over mijn gebit.

Tot groot ongenoegen van mijn tandarts besloot ik twee jaar geleden een gouden tand te nemen.
Ik was net als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan en met het geld dat ik verdiende aan mijn eerste klus liet ik ’m erin zetten.

Ik kwam op het idee door een zinnetje uit een nummer van De Jeugd van Tegenwoordig, waarin ze rappen over iemand met ‘gouden tanden in zijn porem’. Dat vond ik vet klinken. Het is alsof ik met die tand mijn lach heb teruggeëist. Ik ben er nog steeds wat onzeker over, maar nu kijken mensen vooral naar die gouden tand en letten ze minder op de rest van mijn gebit. 

“Vroeger vond ik het vreselijk anders te zijn, tegenwoordig vind ik het tof”

Breeduit lachen doe ik nog steeds niet vaak, maar ik laat op foto’s wel regelmatig mijn gouden tand zien door mijn bovenlip op te trekken. Veel mensen herkennen mijn gezicht puur aan die grimas. Weet je wat het grappige is: vroeger vond ik het vreselijk om anders te zijn, tegenwoordig vind ik het tof. Met mijn piercings, tattoos en die gouden tand kies ik er nu juist voor om op te vallen.”

Philips Sonicare 9900 opzetborstel

Superborstel

Levi maakte tijdens de videoshoot gebruik van de Philips Sonicare 9900 Prestige. Die wordt geleverd met een alles-in-één opzetborstel. De borstelharen verwijderen tot wel 20 keer meer tandplak en de langere borstelharen zorgen voor een grondige reiniging van het tandvlees.

Beeld en video: Ilse Paulussen

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Artikelen in dezelfde serie - Laat ze maar lachen

“Ik heb mooie tanden, maar recht staan ze niet”

“Mijn diasteem is een van de zeven schoonheden”

“Ik heb besloten mijn schisis te ownen”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau