Winq ♥︎ Zin by Guido

Huidwerkbegeleiding: een stralende huid met Guido

“Ik zweer bij producten van Dermalogica”

04 oktober 2021, Roel Janssen, 3 minuten

Guido werkt al dertien jaar met producten van Dermalogica om de huid van zijn klanten te verbeteren: “In een wereld waar vluchtig contact de norm is, kun je bij een schoonheidsspecialist tot rust komen”.

Guido is trots op zijn eigen salon Zin by Guido aan de Amsterdamse Spuistraat. Hij zou niets anders willen. “Na een dag werken ben ik natuurlijk wel moe, maar ik krijg zoveel energie terug van mensen. Ik zie sommige klanten inmiddels vaker dan mijn eigen familie en ze praten veel over persoonlijke zaken. Dat is bijzonder om mee te maken. Daarnaast zie je een huid écht veranderen naarmate mensen vaker komen, daar haal ik erg veel uit.”

Scheikunde

Het verzorgen en werken met mooie producten zit er bij Guido al vanaf jongs af aan in. “Ik ben de hele dag bezig met uitzoeken wat het beste voor iemands huid is, een soort scheikunde dat ik als kleine jongen al interessant vond.”

“Door de pandemie zijn mensen het fysieke contact nog meer gaan waarderen”

Guido begon aan een opleiding als schoonheidsspecialist en huidtherapeut en ging vervolgens aan de slag als specialist op een cruiseschip. “In drie jaar tijd heb ik de hele wereld gezien. Je krijgt alle soorten mensen met tal van verschillende huidtypen in je behandelkamer, dat is natuurlijk superinteressant. Maar ik merkte dat ik behoefte had aan meer. Ik wilde ze niet één keer helpen, maar vaker.”

En dus zei hij het cruiseleven vaarwel en ging hij aan de slag als schoonheidsspecialist in een sportschool. “Steeds meer mannen kwamen terug om behandeld te worden door mij. Toen ik vervolgens zag dat dit droompand aan de Spuistraat beschikbaar was, besloot ik erop te reageren en mijn eigen salon te openen.” De rest is geschiedenis. Dertien jaar later heeft hij een goedlopende schoonheidssalon met een trouwe klantenkring.

Dermalogica-producten bij Zin by Guido
Guido werkt in zijn salon al dertien jaar met producten van Dermalogica. "Dierproefvrij en lekker no-nonsense.”

“Het mooiste aan het vak vind ik het werken met je handen”, vertelt Guido. “Je maakt echt contact, iets wat mensen door de pandemie nog meer zijn gaan waarderen. We zitten zoveel thuis achter onze laptop, veel mensen hebben behoefte aan aanraking. In een wereld waar vluchtig contact de norm is, kun je bij een schoonheidsspecialist tot rust komen. Tijdens een behandeling met een massage raak je iemand een uur lang aan. Zelfs mensen in een relatie doen dat vaak niet bij elkaar.”

Meer zelfvertrouwen

Guido ziet zijn klanten steeds verder groeien. “Een klassiek voorbeeld: mannen met vermoeidheid rondom de ogen. Dat kun je goed aanpakken. Het is erg speciaal als je mensen ziet groeien en met meer zelfvertrouwen naar buiten ziet lopen.”

Guido’s zaak bevindt zich zo’n beetje naast Prik, een van de populairste gaybars van Amsterdam. Dat legt hem geen windeieren. “Ja, dat helpt wel”, lacht Guido. “Er zijn veel mannen die langslopen en zien dat ik hier zit. Vervolgens komen ze langs voor een behandeling of massage en gaan naar buiten met een Jennifer Lopez-glow.”

Zin by Guido in de Spuistraat

Geen moment alleen

Guido runt zijn salon in zijn eentje. “Zo kan ik de kwaliteit beter bewaken”, zegt hij daarover. “Als je personeel aanneemt, levert dat gedoe op. Ik ben erg perfectionistisch, ik wil dat een klant tevreden naar huis gaat. Daarnaast weten klanten altijd dat ík ze help, en niet iemand die hun huid niet kent. Dat is een stukje zekerheid.” Guido vindt het belangrijk mensen niet alleen te laten tijdens een behandeling. “Daar maak ik echt het verschil mee, denk ik. Als een masker twintig minuten moet inwerken, masseer ik ondertussen je nek of schouders. Dat doen lang niet alle specialisten.”

Al jaren zweert Guido trouw bij producten van het merk Dermalogica. “Er zijn natuurlijk veel mooie merken om uit te kiezen, maar dit merk vind ik het best. Ze zijn dierproefvrij – iets wat ik belangrijk vind – unisex, vegan en parfumvrij. Ook is Dermalogica lekker no-nonsense: geen gouden doppen en kaviaar, gewoon goede ingrediënten waardoor je een mooi product krijgt."

Drie tips van Guido voor een betere huid

  1. "Maak je huid schoon voordat je er producten op aanbrengt. Je gaat toch ook niet dweilen zonder te stofzuigen?"
  2. Draai je kussensloop elke nacht om en vervang de sloop om de dag. Je transpireert veel in je slaap en dat blijft allemaal op je huid zitten."
  3. Je wilt het wellicht niet horen, maar matig met alcohol en drugs, en het liefst met chocolade. Maar pas op: laat het niet helemaal achterwege. Je hebt ook gelukshormonen nodig die een positieve invloed hebben op je huid."

Skin care just got smarter
Dermalogica bracht onlangs een splinternieuw product op de markt: Smart Response Serum. Dit next-gen serum met smart response technologie micromanaget de behoefte van jouw huid en geeft de huid wat hij nodig heeft, wanneer hij het nodig heeft. Verzacht, verstevigt, hydrateert en verheldert. Ga voor meer informatie naar de website van Guido.
www.zinbyguido.nl / www.dermalogica.nl

Magazine 114
Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau