Up & Coming

Gavin-Viano maakt met zijn gevoel

07 september 2021, Winq redactie, 2 minuten

Hij was o.a. te zien in Grease, Yab Yum, Rocky Das Musical en de politieke voorstelling Ragtime Das Musical. Ook is hij Allround Maker bij BNNVARA. Maak kennis met Gavin-Viano.

Gavin-Viano studeerde in de corona-zomer van 2020 af van de Toneelacademie Maastricht. Hij ontving de DNA Next Stimuleringsprijs 2020 voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft; een drieluik over PrEP, de nieuwe seksuele revolutie en eigenaarschap van het lichaam. In oktober 2021 weer te zien in het Frascati Theater. Deze zomer is Gavin-Viano op de Parade in Amsterdam en Utrecht te zien in Able To Fuck Love

Het werk van Gavin-Viano straalt maat­schappelijke urgentie uit.

“De voorstelling gaat over mijn perceptie van daten, seksen en beminnen. Denk aan een jongeman met een blockhead Afro, ingesmeerd met babylotion, terwijl hij gospel R&B lovesongs zingt, onder begeleiding van een klassiek mini-orkest.” Het werk van Gavin-Viano straalt maatschappelijke urgentie uit. Via zijn grassroots initiatieven kaart hij thematieken aan die in de black community, de human rights community, de lhbtq community en bij kwetsbare jongeren spelen.

Stream z'n nieuwe single 'Never fail to hurt me' op Spotify:

Volg Gavin-Viano op Instagram.

Beeld: Danique Regterschot

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau