Dolly Dots albums verschijnen ein-de-lijk op cd!

...en we doen een 'deep dive' in de archieven

08 september 2021, Martijn Tulp, 3 minuten

'(Tell it all about) Boys', 'She's a Liar', 'What a Night' en natuurlijk 'Love Me Just a Little Bit More': de Nederlandse meidengroep Dolly Dots scoorde de ene hit na de andere. Toch werd het overgrote deel van hun albums nooit op cd uitgebracht. Daar komt op 1 oktober verandering in, als de verzamelbox The Complete Album Collection... and a little bit more! verschijnt.

De 10CD-boxset

Voor de doorgewinterde fan is er nu dan eindelijk een boxset met het volledige oeuvre van de meidengroep. “Ja ja, dat b-kantje van hun tweede single 'Radio' zal er wel weer niet op staan!” horen we je denken. Geen zorgen, 'Bang Bang' staat er dus wél op! “Dan zullen ze toch zeker de twee nummers die alleen in Frankrijk werden uitgebracht zijn vergeten?” Bedoel je 'Oh, oui!' en 'Billy'? Staan er completement op! “Ik ben een hardcore Dolly Dots-verzamelaar, dus ik heb dit allemaal al en kan nergens zo hard van genieten als van de warme, ambachtelijke klanken van een grammofoonplaat!” Ten eerste: geniet jij lekker van je krassen en tikken. Ten tweede: speciaal voor deze boxset is een nog nóóit eerder verschenen opname uit de archieven opgegraven: de Dots' cover van het nummer 'Sloop John B.'. Daarnaast heeft bekende fotograaf Govert de Roos een flink aantal Dots-foto's beschikbaar gesteld voor het artwork én schreven de Dots zelf de teksten in het cd-boekje.

Overtuigd? The Complete Album Collection... and a little bit more! verschijnt op 1 oktober en is vanaf nu verkrijgbaar via de website van CD-Licious. Adviesprijs: € 59,99.

Dolly Dots boxset

En omdat de grote Dots-hits door de jaren heen wél her en der op verzamelcd's te vinden waren, zetten wij voor jou een aantal minder bekende parels uit het rijke oeuvre van de dames op een rijtje.

Little Angel (1984)

Oh jee! Tijdens een tripje naar Barbados worden de Dots met z'n vijven (Anita zat thuis ontzettend zwanger te zijn) gevangengenomen op een piratenschip! In deze opzwepende 80s knaller, die iets wegheeft van 'When the rain begins to fall' van Jermaine Jackson & Pia Zadora, laten de Dolly Dots zich van een ruigere kant zien.

Bobby's Supermarket (1984)

Chocomel, slavinken, afbakpistoletjes, sandwich spread, paprikachips: de Dots zijn werkelijk van álle (super)markten thuis in deze ode aan de supermarkt. Al blijven de wagentjes en mandjes van hun klanten verdacht leeg...

Ring Ring (1982)

Niet te verwarren met het gelijknamige nummer van ABBA. In dit nummer van hun vierde album Take Six zingt Sjeel dat je eigenlijk dag en nacht bij haar terechtkunt. Waarvoor, dat wordt in het midden gelaten. Leuk detail: dit optreden was voor een Spaanse zender, toch maar weer snoeihard bewijs dat de Dots internationale successen genoten!

Keep on Doin' It (1981)

...over internationaal succes gesproken! Vooral in hun beginjaren deden de Dots het erg goed in Japan. Ter promotie van hun derde album P.S. We Love You mochten ze zelfs naar Japan om een tv-special op te nemen.

To Be Heard (1986)

Aan alles komt een eind: dit nummer is afkomstig van hun laatste plaat Dutch Treat. Voor het maken van de gelijknamige bioscoopfilm gingen de Dots naar Hollywood, maar ze braken helaas niet door als internationale filmsterren. Na de door Stock, Aitken & Waterman geproduceerde single 'What a Night' besloten de Dolly Dots te stoppen. Gelukkig kwamen ze door de jaren heen een paar keer opnieuw bij elkaar. De komende maanden zijn de vijf overgebleven Dots (Ria Brieffies overleed in 2009 aan kanker) te zien in de Nederlandse theaters met hun programma Sisters on tour.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau