Komen de Gay Games naar Valencia?

De inspectie is al langs geweest...

Leestijd: < 1 min

Valencia wil de Gay Games in 2026 organiseren. De overkoepelende organisatie heeft al een inspectiebezoek gebracht aan de Spaanse stad, waarbij niet alleen de heroïsche sportfaciliteiten werden getoond, maar ook het Palau de les Arts, het Romeinse theater van Sagunto en de nieuwe Okuda-muurschildering een bezoekje kregen. 

Een ander hoogtepunt was een bezoek aan de tentoonstelling over verworven vrijheden en de Valenciaanse diversiteit, georganiseerd door onder andere de lhbtq+ belangen-organisatie Lambda. Valencia moet München en Guadalajara (Mexico) achter zich laten om ook daadwerkelijk de Gay Games te mogen organiseren.

Valencia heeft naast een perfecte infrastructuur ook een ideaal mediterraan klimaat om te sporten en genoeg ervaring in het organiseren van sportevenementen. De stad presenteert zich ook als kandidaat met één van de meest vergaande lhbtq-wetgeving ter wereld. Deze wetgeving wordt ondersteund door verenigingen die zich inzetten voor de rechten en zichtbaarheid van de lhbtq-gemeenschap, maar ook door lokale, provinciale, regionale en landelijke overeenstemming op het gebied van sport, gelijkheid en cultuur.

Meer info vind je op vlcbidcitygaygames2026.com.

Powered by Labrador CMS