Winq ♥︎ HEMA design contest

HEMA zoekt een opvolger voor de Ketelbinkie waterkoker

Dit zijn de tien finalisten van de HEMA design contest 2021

Leestijd: < 1 min

Het is feest bij HEMA. Het Nederlandse warenhuis organiseert voor de 31e keer de iconische design contest. Stem op jouw favoriete item.

Sinds 1983 organiseert het oer-Hollandse warenhuis de design contest, waarbij een nieuw en duurzaam product wordt gezocht om het assortiment mee te verrijken. 

HEMA design contest

De opdracht dit jaar was om een oplossing te bedenken 'die de toekomst van samen vieren beter, leuker en makkelijker maakt’. Uit de 250 inzendingen koos HEMA 10 finalisten. Volgens Milou Pikaart, head of design bij HEMA, was de selectiedag al een feest. "Er zijn veel creatieve oplossingen voorbijgekomen om feest vieren duurzamer te maken. Samen met mijn medejuryleden Lex Pott en Jeroen Junte hebben wij tien ontwerpen kunnen selecteren die aan de ontwerpcriteria samen vieren, flexibiliteit en duurzaamheid voldoen."

Tijdens de vorige design contests van HEMA zijn ketelbinkie waterkoker en HEMand geboren.
Tijdens de vorige design contests van HEMA zijn de ketelbinkie waterkoker en HEMand geboren.

Milou vervolgt: "Tijdens de finaledag zal onze Chief Products Officer Wilma Veldman aanschuiven als jurylid om ook te letten op produceerbaarheid en betaalbaarheid. Het belooft een spannende dag te worden."

Dit zijn de tien finalisten van de HEMA design contest 2021.

HeyMe – Yvonne Bruin 

"Een digitaal systeem waarmee feestgangers via een QR-code in een cloud kunnen inloggen om foto’s van het viermoment op te slaan en te delen."

Feestpuntjes – Linda Heijmans 

"Vrolijke bordjes in de vorm van een punt voor het serveren van feestelijke hapjes als vlaai en pizza maar ook snoep en popcorn."

Dubbelzijdige onderzetter - Lisanne Douma 

"Aan de ene kant zijn deze onderzetters een leuke decoratie, aan de andere kant staan prikkelende vragen die zo een gesprek op gang kunnen brengen."

Herpakpapier – Susanna Osinga

"Een set wikkeldoeken met een feestelijk lint om cadeaus in te pakken. De doeken zijn wasbaar en kunnen vaker gebruikt worden. In drie maten verkrijgbaar."

Pop-up Picknick - Lina Diepgrond 

"Een lichtgewicht kleed dat altijd strak ligt door de ronde boogstok, volgens hetzelfde principe als van een opgooitentje. Het kleed is weer opvouwbaar en in een tas mee te nemen."

Stemmen op jouw favoriete ontwerp? Dat kan tot en met 29 september op www.hema.nl/design/designcontest

HEMA design contest

De design contest is inmiddels net zo ingeburgerd in Nederland als de HEMA zelf. De wedstrijd wordt sinds 1983 jaarlijks georganiseerd en verschillende items zijn nog steeds onderdeel van het assortiment.

De winnaar van de HEMA design contest wordt op 30 september bekendgemaakt op het HEMA kantoor in Amsterdam.

Powered by Labrador CMS