Lil Nas X brak enkele jaren geleden door met zijn country/hip hop-crossoverhit ‘Old Town Road’. Tijdens de Pride-maand in 2019 liet hij weten dat hij homoseksueel is. De video’s die nadien zijn verschenen, kregen gay thema’s die steeds explicieter werden, met als hoogtepunt die van ‘Industry Baby’, waarin hij in een gevangenis zit opgesloten en een naakte groepsscène toont in de gemeenschappelijke doucheruimte.

Dampende seksscène

De video van ‘Montero (Call Me By Your Name)’ begint in het paradijs, maar al snel vindt Lil Nas X via een stripperpaal de weg naar het hellevuur. Daar ontmoet hij de duivel, die hij een lapdance geeft, waarna een dampende seksscène volgt. Het leverde hem niet één, maar drie MTV Video Awards op: die voor beste regie, beste visuele effecten en voor video van het jaar.

Bij het in ontvangst nemen van zijn awards zei Lil Nas X: “Allereerst wil ik bedanken voor de gay agenda. Let’s go, gay agenda!”

Madonna's derrière

Madonna zorgde intussen ook voor opwinding tijdens het prijzengala. De Queen of Pop had een video opgenomen waarin te zien was hoe ze uit een taxi stapt op Times Square, New York. In een Burberry-jas en op Louboutin-hakken wandelt ze over het plein, dat nog een gribus was toen ze daar ‘ongeveer veertig jaar geleden’ voor het eerst arriveerde.

Vervolgens stond Madonna ineens op het MTV-podium, gooide ze haar jas uit, onthulde een zwart SM-ensemble en sprak de woorden: “And they said we wouldn’t last!”. Vooral haar welgevormde derrière werd veel besproken op de socials.

Overzicht

Afijn, het complete overzicht met MTV Video Awards vind je hier. En dit is de winnende video van Lil Nas X, gevolgd door een item over Madge.